Road Racing 06.09.2016

Lindegrenille Road Racing cupin hopeaa

Pertti Lindegren on tyytyväinen päättyneeseen kauteen. Kuva: Maria Saarimäki

Pertti Lindegren saavutti viikonloppuna Motoparkissa ajetussa Road Racingin kisakauden päätösosakilpailussa Superstock B -luokan hopeaa.

Ratamoottoripyöräilyn kauden päättävään viikonloppuun lähdettiin Superstock B-luokan sarjapisteiden osalta vielä täysin avoimesta tilanteesta. Pertti Lindegrenillä oli hallussa sarjan toinen sija 13 pisteen turvin. Jopa voittoon miehellä oli vielä teoreettinen mahdollisuus 42 pisteen erolla kärkeen, mutta myös putoaminen viidennelle sijalle oli vielä mahdollista.

Perjantaina vapaissa harjoituksissa Lindegrenin aamupäivän ajossa oli vähän hakemista, mutta päivän aikana vauhtia löytyi jo jopa omaan ennätykseen. Lauantaiaamuna aika-ajoissa viimeisellä kierroksella jo aiemmin ajettu oma ennätys parani vielä 1,3 sekunnilla ja sprinttikisaan mies starttasi ruudusta kolme.

– Kisalähdön tyrin täysin ja ensimmäisessä mutkassa tipuin vielä muutaman sijan lisää oltuani osallisena muutaman pyörän kolaroinnissa. Kahdeksan kierrosta oli aikaa ajaa muita kiinni ja maalissa olin lopulta neljäs, Lindegren kertaa.

Sunnuntain kilpailu ajettiin varsin kosteissa merkeissä. Kuva: Jukka Hesselgren

Sunnuntain kilpailu ajettiin varsin kosteissa merkeissä. Kuva: Jukka Hesselgren

Sunnuntain kilpailu ajettiin kaatosateessa. Lindegrenille tärkeintä oli vain maaliin pääsy ja sarjasijoituksen pitäminen, sillä mahdollisuuksia sarjan voittoon ei enää ollut. Superstock B -luokan mestaruus ratkesi lauantaina viidenneksi ajaneen Juha Kauhasen nimiin. Lindegren oli koko sunnuntain kilpailun ajan ajantasalla tilanteesta ja varmalla ajolla hän tuli maaliin viidentenä, mikä riitti sarjan toiseen sijaan.

– Viikonloppu oli onnistunut, vaikka sunnuntain kisassa tulikin ehkä varmisteltua vähän liikaa ja kierrosajat eivät kovin kummoisia olleet.

– Kaiken kaikkiaan koko kauteen on oltava erittäin tyytyväinen, vaikka vaikeitakin kisoja oli ja esimerkiksi Pärnun viikonlopun pilasi kova kuume ja flunssa. Kauteen mahtui omia ennätyksiä lähes joka radalla, palkintopallisijoja, onnistumisen tunteita ja toki niitä huonompiakin fiiliksiä. Mutta tärkeimpänä kahden aiemman kauden loukkaantumisten jälkeen, ei yhtään kaatumista!

Teksti: Pertti Lindegrenin Tiedotus

Juha Kauhanen Superstock B600 -luokan mestariksi

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing