Ralli 18.06.2019

Lindberg tyytyväinen vauhtiinsa Pohjanmaa Rallissa – Keskeytys pilasi podiumhaaveet lauantaina

Jussi Lindberg taisteli SM2-luokan kolmospaikasta, kunnes osuma kaiteeseen pilasi kilpailun. Kuva: Hannu Rainamo.

Rallin SM-kausi jatkui viikonloppuna, kun Seinäjoen ympäristössä ajettiin kaksipäiväinen Pohjanmaa Ralli. Sipoon Autokerhon Jussi Lindberg kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa avasivat SM-kautensa edellisessä Riihimäki-rallissa.

Kyseessä oli kauden viides SM-osakilpailu. Lindberg-Tyyskällä oli alla täksi kaudeksi hankittu SM2-luokan nelivetoinen Mitsubishi Lancer Evo, ja kilpailusta tarttui mukaan luokan neljänneksi korkeimmat sarjapisteet.

Vaikka ensimmäiset kilpailut uuden kaluston kanssa ovat enemmän tai vähemmän opettelua, oli Lindbergin vauhti taas pykälän paremmalla tasolla Seinäjoen lakeuksilla.

– Ollaan nyt saatu sellainen 0,3-0,5 sekuntia per kilometri pois, mutta vielä on töitä tehtävänä ja kilometrejä kerättävänä, Lindberg sanoo.

Pohjanmaa Ralli käynnistyi perjantaina kolmella erikoiskokeella, joilla jokaisella Lindberg latasi tauluun SM2-luokan kolmanneksi nopeimmat ajat.

Lauantaina oli edessä vielä kuusi erikoiskoetta, joista ensimmäisellä porvoolainen ajoi jälleen luokassaan kolmanneksi.

Vahvasti alkanut podiumtaistelu päättyi kuitenkin kaiteeseen päivän toisella erikoiskokeella. Törmäys oli sen verran voimakas, että jatkaminen ei ollut enää mahdollista ja edessä oli keskeytys.

– Lauantain ensimmäisellä pätkällä vauhti oli jo ihan ok tasolla. Myös vitosella ennen ulosajoa oli hyvä vauhti päällä.

– Kisa kulki nousujohteisesti, mikä on positiivinen asia. Ainoastaan kolmannella pätkällä jäi lukko auki, kun anturissa oli jotain häikkää. Muuten myös auto toimi hyvin, Lindberg selvitti.

SM2-luokassa voittoon ajoi Ville Hautamäki ennen SM-pistekärki Esa Ruotsalaista. Kolmas oli Mikko Ala-Talkkari.

– Nyt korjataan autoa ja katsotaan, jos sitä saadaan päivitettyä vielä kilpailukykyisemmäksi. Loppukaudesta ajetaan ainakin tuo SM-päätösosakilpailu, ensi kauteen tähtäävä Lindberg totesi.

Rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu ajetaan elokuun lopulla Laitilassa, ja kausi päättyy Turun ja Salon maisemissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Pohjanmaa Ralli 2019, SM2-luokan lopputulokset

1. Ville Hautamäki 57:59,7
2. Esa Ruotsalainen +29,5
3. Mikko Ala-Talkkari +3:30,2
4. Matti Latvala +3:44,4
5. Antti Selivaara +12:39,4

Teksti: Jussi Lindbergin tiedotus, Taneli Niinimäki.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli