Ralli 31.08.2018

Lindberg povaa armotonta taistelua SM3-luokan mitaleista: “Pistetään kaikki peliin”

Jussi Lindberg starttaa SM3-luokan mitalijahtiin luottavaisin mielin. Kuva: Jani Salonen

Rallin SM-sarja palaa tulevana viikonloppuna yli kaksi kuukautta kestäneeltä kesätauolta, kun kauden toiseksi viimeinen osakilpailu kurvaillaan lauantaina Sastamalan ja Huittisten ympäristössä.

Sipoon Autokerhoa edustava Jussi Lindberg taistelee yhdessä kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa kynsin hampain SM3-luokan SM-mitalista. Ennen Enset SM-Rallia onkin ollut hyvin aikaa valmistautua kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun, joista jälkimmäinen, kauden päättävä SM TeijoTalot-ralli ajetaan syyskuun lopussa Turun seudulla.

– Tauon aikana on riittänyt säpinää rallin merkeissä, sillä Neste Rallissa ajettiin näytöajoa Harjun erikoiskokeella ja myös kaluston kanssa ollaan käyty esittäytymässä parissa tapahtumassa. Keskiviikkona vedettiin vielä testit viikonlopun kisaa varten, Lindberg kertaa.

Kun kausi on kääntynyt loppusuoralle, on tasaisen SM3-luokan kärkisijoista odotettavissa hienoa kilvanajoa monen kuljettajan kesken. Tällä hetkellä pistetaulukon viidennellä sijalla majaileva Lindberg on ainoastaan yhdeksän pisteen päässä kolmenta olevasta tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti -tittelin voittaneesta Henri Hokkalasta.

Lindberg povaakin mitalitaistelun kehkeytyvän kahdessa viimeisessä osakilpailussa erittäin tiukaksi.

– Pistetään kaikki peliin ja uskotaan, että se riittää mitaliin kauden päätteeksi. Kilpailu tulee olemaan todella kovaa ja kaikki antavat varmasti kaikkensa.

– Lauantain reitillä on paljon kovavauhtisia teitä ja luulen, että se sopii hyvin meille, Lindberg toteaa lopuksi.

Enset SM-Rallissa on luvassa kahdeksan erikoiskoetta ja yhteensä yli 110 erikoiskoekilometriä. Kilpailu käynnistyy lauantaina Huittisista kello 10 aamulla, ja maaliin Sastamalan Vexve Areenalle kuljettajat saapuvat kello 18.30 alkaen.

SM3-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 106
2. Samuli Vuorisalo 69
3. Henri Hokkala 65
4. Niko Mäkinen 63
5. Jussi Lindberg 56

Teksti: Jussi Lindbergin tiedotus, Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli