Ralli 04.09.2018

Lindberg pettynyt Enset SM-rallin tulokseen – mitalihaaveet silti elossa

Jussi Lindberg. Kuva: Taneli Niinimäki

Sastamalan ja Huittisten seudulla ajettiin viikonloppuna rallin SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, Enset SM-ralli. Porvoolainen Jussi Lindberg starttasi kilpailuun kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa luottavaisin mielin.

SM3-luokassa urakoivan Lindbergin kilpailu lähti kuitenkin nihkeästi liikkeelle. Kolmen erikoiskokeen jälkeen kaksikko löytyi luokan sijalta yhdeksän.

– Huonosti meni, lähestulkoon kaikki, Lindberg kommentoi ralliradiolle kolmannen erikoiskokeen maalissa.

Kilpailun edetessä tulokset pysyivät tasaisesti alun kaltaisina, eikä Renault-kuljettaja kyennyt vastaamaan kärjen huimaan vauhtiin. Lopulta seitsemänneksi sijoittunut Lindberg oli maalissa pettynyt mies.

– Alle tavoitteen jäätiin rajusti. Ei pystytty vastaamaan muiden nouseesseen vauhtiin.

Rallin viimeisellä erikoiskokeella Lindberg takoi tauluun komeasti vielä luokan pohja-ajan, mutta edes tämä ei enää miehen mieltä lämmittänyt.

– Fiilis on totta kai pettynyt. Eipä tuo pohja-aika hetkauttanut ollenkaan.

Lindberg säilytti tuloksesta huolimatta viidennen sijansa sarjassa, eikä mitalikaan karannut vielä ulottumattomiin. Kuljettajille on kaiken lisäksi päätöskilpailussa tarjolla korotetut SM-pisteet.

– Pakko on vielä uskoa ja yrittää. Täytyy viimeisessä kisassa nostaa riskitaso niin korkealle, kun vain on mahdollista. Muuten ei ole asiaa kärkeen, Lindberg arvelee.

Kauden viimeinen SM-ralli pyörähtää käyntiin Turun ja Salon ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Tätä ennen Lindberg kuitenkin hyppää hänelle vielä hieman tuntemattomamman Renaultin puikkoihin Hyvinkäällä.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 112

2. Samuli Vuorisalo 84

3. Niko Mäkinen 69

4. Henri Hokkala 65

5. Jussi Lindberg 57

Teksti: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli