Ralli 08.06.2017

Lindberg odottavaisin mielin Kouvolan SM-ralliin

Jussi Lindberg & Toni Nuikka. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Kouvolan maisemissa. SM3-luokassa kilpaileva Jussi Lindberg kartanlukijanaan Toni Nuikka starttaavat kisaan luokkansa neljänneltä sijalta.

Viime päivät flunssan kourissa ollut Lindberg päätti jättää ennakkotestit tällä kertaa kokonaan ajamatta.

– Testaaminen päätettiin jättää nyt kokonaan pois. Koitetaan parannella tämä flunssa pois, jotta oltaisiin kisassa sitten kunnossa, Lindberg sanoo.

Sairastelusta huolimatta Sipoon autokerhoa edustava Lindberg lähtee kilpailuun odottavaisin fiiliksin.

– Kyseessä on normaalia tärkeämpi kisa Tulevaisuuden Tähti -valintatestiä ajatellen. Tavoitteena on tasainen suoritus jokaisella erikoiskokeella, ja sarjan kannalta sijoitus pitäisi myös olla luokan kärkipäässä. Luokassa on tällä kaudella ollut niin tiukkaa sekuntitaistelua, että yhdelläkään erikoiskokeella ei voi tulostaso notkahtaa, Lindberg toteaa.

Kouvolan SM-ralli palaa kalenteriin kolmen vuoden tauon jälkeen. Niinkuin monelle SM3-luokan kuljettajalle, myös Lindbergille tämä on ensimmäinen kilpailu Kouvolan seudulla.

– Omaa kokemusta ei aikaisemmin Kouvolan sorateistä, mutta olen kuullut että tiet ovat hienoja, Lindberg päättää.

Kouvolan SM O.K. Auto-rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 101 kilometriä. Kilpailu pyörähtää käyntiin klo 09.01 Kouvolan torilta ja ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan maaliin klo 17.20 alkaen.

SM3-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen

1. Emil Lindholm 77
2. Miika Hokkanen 52
3. Olli Pollari 39
4. Jussi Lindberg – Toni Nuikka 34
5. Taisko Lario 34

Teksti: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli