Ralli 20.01.2020

Lindberg nappasi SM2-luokan toiseksi korkeimmat pisteet Rovaniemeltä

Jussi Lindberg ajoi SM2-luokan toiseksi Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralli SM -sarja polkaistiin käyntiin viikonloppuna Rovaniemellä Arctic Lapland Rallyssa. Porvoolainen Jussi Lindberg avasi kautensa kartanlukija Tuuka Tyyskän kanssa SM2-luokan Mitsubishi Lancer Evo9 -mallilla.

– Kilpailu lähti haastavasti käyntiin, kun ajaminen ei luonnistunut kahden ensimmäisen erikoiskokeen aikana. Tämän jälkeen huollossa säädettiin autoa ja erikoiskokeelle kolme saatiin jo suhteellisen hyvä aika, mutta nelosella suorittaminen oli taas heikkoa. Viidennelle pätkälle puristettiin sitten jo väkisin luokan toiseksi nopein aika ja yötauolle lähdettiin luokan viidentenä, Lindberg kertasi.

Toiseen ajopäivään Lindberg starttasi luokan viidenneltä sijalta, itseluottamusta uhkuen.

– Lauantaina aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Siikakämässä oli itseluottamus palannut ja ajo onnistui. Tuloksena luokan toiseksi nopein aika, ainoastaan 3,1 sekuntia pohjista. Siitä saatiin hyvä fiilis nousemaan.

– Kahdeksannelle pätkälle mennessä siirtymällä päätin, että nyt jos meinataan sijoituksissa nousta, niin on iskun paikka. Sieltä tulikin luokan toiseksi nopein aika ja nousu toiselle sijalle.

Rallin yhdeksännelle erikoiskokeelle Lindberg tykitti komeasti SM2-luokan pohja-ajan.

– Ysille ajettiin luokan nopein aika ja kympille koitettiin varmistella toista sijaa, mutta tilanteita tuntui riittävän. Tyytyväinen olen, mutta paremminkin olisi voinut mennä.

Lindbergin Mitsubishi vaihtui viime kaudelta päivitettyyn versioon. Kilpailu oli ajokille vasta ensimmäinen SM-ralli porvoolaisen kalenterissa.

– Auto on hyvä, mutta ei sovi mun ajotyylille. Siihen tehdään kuitenkin muutoksia ennen kauden toista osakilpailua, jotta noita yllättäviä liippejä ei tulisi.

Ralli SM -sarja jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa.

– Luottavaisin mielin lähdetään seuraavaan kisaan. Kyllä siellä taistellaan samoista sijoista. Kiitoksia vielä huollolle ja tukijoille, Lindberg toteaa lopuksi.

Teksti: Jussi Lindbergin tiedotus, Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli