Ralli 15.01.2020

Lindberg janoaa menestystä SM2-luokassa – edessä ensimmäinen Arctic Lapland Rally nelivetoisella autolla

Jussi Lindberg kilpailee alkavalla kaudella SM2-luokassa Mitsubishin Lancer Evo9 -mallilla. Kuva: Jussi Lindbergin tiedotus

Porvoolainen Jussi Lindberg starttaa tulevana viikonloppuna ralliuransa kuudenteen Arctic Lapland Rallyyn. 26-vuotias Lindberg lähtee tavoittelemaan menestystä kovatasoisessa SM2-luokassa, vierellään kahdelta edelliskaudelta tuttu Tuuka Tyyskä.

Sipoon Autokerhoa edustava Lindberg ajoi viime kaudella viisi ensimmäistä kilpailuaan nelivetoisella Mitsubishilla. Tällä kaudella ohjelmassa on täysi Ralli SM -sarja päivitetyllä Mitsubishin Lancer Evo9 -mallilla.

– Kauteen valmistautuminen jäi vähän lyhyeen, kun autokaupat saatiin tehtyä vasta joulukuun puolessa välissä, mutta hallissa valot on palanut pitkään ja huoltojoukoille kiitos siitä. Testiä ehdittiin ajamaan noin 80 kilometriä ja auto tuntuu hyvältä kaikin puolin, toteaa Lindberg.

Kuva: Jussi Lindbergin tiedotus

Ralli SM -sarja käynnistyy tulevana perjantaina Rovaniemeltä legendaarisella Tunturirallilla. Lindberg on noussut Rovaniemellä aikaisemmin kaksi kertaa palkintokorokkeelle, molemmilla kerroilla etuvetoautojen SM3-luokassa.

– Reitti täällä näyttää hyvältä. Tiet on jäässä ja penkkaa löytyy sopivasti.

Avauskilpailu keräsi mukavat 19 ilmoittautunutta SM2-luokkaan. Tulospaineita Lindberg ei aio ottaa, vaikka hyökkääkin heti taistelemaan luokan kärkisijoista.

– Hyvä, että SM2-luokassakin näyttäisi olevan nostetta, kun osallistujia on noin monta. Tavoitteet on podiumilla, kuten myös jokaisessa osakilpailussa, mutta paineita siitä ei aiota ottaa. Sinne haluaa moni muukin, joten helpolla ei kärkisijat ole jaossa, Lindberg sanoo.

Arctic Lapland Rallyn reitillä on 10 erikoiskoetta ja yhteensä reilut 200 erikoiskoekilometriä. Shakedown on ohjelmassa torstaina ja itse ralli polkaistaan käyntiin perjantaina. Ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan maaliin lauantaina illalla.

Teksti: Jussi Lindbergin tiedotus, Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli