Karting 17.07.2018

Lievestuore oli haastava Team Mad-Croc Karting Finlandille

Valtteri Valkeejärvi (11) sijoittui Lievestuoreella X30 Senior -luokan B-finaaleissa sijoille 6 ja 13. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Rouva Fortuna ei ollut Team Mad-Croc Finlandin puolella Lievestuoreella ajetussa kartingin IAME Series Finlandin kolmannessa osakilpailussa.

IAME Series Finlandin kolmas osakilpailu järjestettiin viime viikonloppuna Lievestuoreen Ruuhimäki Circuitilla, jossa Team Mad-Croc Karting Finlandia edusti viisi kuljettajaa, X30 Senior -luokassa kilpailevat Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi sekä Mini-luokassa ajavat Tomas Hassinen, Peik Abrahamsson ja uutena kuljettajana tiimiin liittynyt Elias Hautamäki. Tiimille viikonloppu oli täynnä haasteita.

– Oli kyllä sellainen viikonloppu, että onni ei potkinut meitä yhtään, puuskahtaa tiimipäällikkö Petri Ovaska.

Tiimin parhaista esityksistä vastasi X30 Senior -luokan finaalilähdöissä sijoille 28 ja 10 ajanut Tuisku Ovaska. Ensimmäisessä alkuerässä Ovaskan sijoitusta rasitti nurmikolle lipsahtaneen kanssakilpailijan osuminen Ovaskan autoon, minkä seurauksena hän putosi joukon hännille, mutta onnistui kamppailemaan itsensä yhdeksännelle sijalle.

– Toisessa alkuerässä puolestaan jäähdyttimen tuki irtosi alkukierroksilla ja kaatunut jäädytin tyhjentyi. Onneksi moottori kesti erän loppuun, tiimipäällikkö Ovaska kertaa.

– Ensimmäisessä finaalilähdössä Tuisku osui edellä ajavaan huonossa ohitusyrityksessä ollessaan kolmannella sijalla ja putosi vielä onnettomuuden seurauksena letkan viimeiseksi. Lisäksi kolarissa vääntynyt rattiputki vaikeutti ajamista. Toiseen finaalilähtöön lähtöpaikka oli vasta 21. ensimmäisen lähdön kierrosajan perusteella, joten siihen nähden kymmenes on aivan hyvä sijoitus, Ovaska kertoo.

Valtteri Valkeejärvi ei kyennyt Lievestuoreella nousemaan omalle tasolleen ja vaikean viikonlopun tuloksena oli X30 Senior -luokan B-finaalien sijat 6 ja 13.

– Valtteri on nopea kuljettaja ja ajaa hienoilla linjoilla, mutta myös viime vuonna Lievestuore oli hänelle todella vaikea. Nyt todella kuumat olosuhteet tuntuivat vaikeuttavan hänen ajoaan. Lisäksi molemmissa alkuerissä saatu etupuskurirangaistus vaikutti hänen tulokseensa negatiivisesti, Ovaska toteaa.

Edellisessä, Joensuun kilpailussa loistaneet Mini-luokan kuljettajat jäivät hekin odotuksista pääasiassa pikkuvirheiden vuoksi.

– Mini-kuljettajat ajoivat hyviä eriä, mutta he ovat vielä nuoria ja kokemattomia, mikä näkyi tasaisuuden puuttumisena – toki Mini-luokan kaikki kuljettajat ovat nuoria, eikä kellään ole valtavaa kokemusta takana. Lievestuoreen rata on todella haastava, sillä mutkat ovat ahtaita ja jos jää roikkumaan ulkomutkaan, ei rata enää riitäkään, Ovaska pohtii.
Tomas Hassinen ajoi Mini-luokan finaaleissa sijoille 17 ja 19.

– Tomas oli tiimin nopein kuljettaja, mutta hänelle sattui useita pikkuvirheitä, erityisesti ohitustilanteissa. Ensimmäisessä finaalilähdössä hänen ajoaan haittasi lisäksi moottorin käyntiongelma, Ovaska toteaa.

Joensuussa voittoon ajanut Peik Abrahamsson puolestaan oli finaalien 22. ja 12.

– Peik spinnasi ensimmäisessä finaalissa ja sai sen seurauksena toiseen finaalilähtöön huonon lähtöpaikan. Toinen finaali sujui kuitenkin häneltä paremmin ja lähtöpaikka huomioiden tulos oli hyvä, Ovaska kiittää.

Tiimin uusi kuljettaja, Elias Hautamäki oli ensimmäisen finaalin maalissa sijalla 29 ja toisen 27.

– Elias paransi koko viikonlopun ajan, mutta kokemattomuus näkyy hänen otteissaan ja töitä on edessä vielä paljon, ennen kuin häneltä voi odottaa hyviä tuloksia. Kuljettajana hän on kuitenkin ehdottoman lupaava, Ovaska kertoo.

Vaikka tulostavoitteista jäätiinkin, Ovaska kehuu erityisesti Mini-luokan kuljettajiensa otteita.

– Mini-kuljettajien kohdalla oppimisprosessi on vielä kesken, mutta erityisesti Peikin ja Tomaksen ansioksi on luettava se, että he yrittävät kärkkäästi ohituksia. Malttia on helpompi opettaa kuin silmää ohituspaikoille, Ovaska pohtii.

IAME Series Finlandin kolmas osakilpailu järjestetään 4.-5. elokuuta Paimiossa, Kuismanen Circuitilla. Team Mad-Croc Karting Finland on pitkän historian omaava karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting