Rallicross 20.09.2017

Leppihalme hyvin menneen Latvian kisan jälkeen EM-mitalitaistoon Saksaan

Jussi-Petteri Leppihalmeen Latvian osakilpailu sujui hienosti. Kuva: Leppihalmeen Tiedotus

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna Latvian Bikerniekin National Sports Base -radalla. Jussi-Petteri Leppihalme sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja on tällä hetkellä myös sarjassa kolmantena. Sarjan mitalit jaetaan viimeisessä osakilpailussa Saksassa.

– Latvian osakilpailu oli yksi parhaistani tällä kaudella. Alkuerissä olin vaihtelevasti sijoilla yksi ja kaksi, mutta yhden alkuerän sijoitukseksi tuli 23, sillä juuri ennen lähtöäni tuli täysin yllättäen valtava kaatosade ja rata oli todella märkä. Neljän alkuerän jälkeen olin kuitenkin kokonaispisteissä sijalla kaksi. Semifinaalissa sain huonon lähdön ja olin semifinaalilähtöni kolmas. Finaaliin lähdin kuuden auton joukosta takarivistä ja maaliin tulin kolmantena, Auto toimi hyvin ja fiilis oli hyvin luottavainen, Set Promotion -tallissa ajava Leppihalme toteaa.

– Kaiken kaikkiaan viikonloppu Latviassa oli mahtava, rata oli upea, hyvin erilainen kuin muut radat. Radassa on verrattain paljon asvalttia ja rata on enemmän katutyyppinen. Rata oli minulle uusi, mutta se ei hidastanut vauhtiani. Oli hienoa, kun yleisössä oli yhteistyökumppaneitani kannustamassa, heidän tsemppaaminen on aina arvokasta ja antaa uskomattomasti voimaa kilpailuun. On hienoa, kun pystyy antamaan parastaan sellaisessa kilpailussa. Ilman mahtavia yhteistyökumppaneita kilpaileminen ei olisi edes mahdollista, Leppihalme kiittelee.

Tällä hetkellä Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokkaa johtaa viime vuoden Super1600-luokan Euroopan mestari unkarilainen Krisztián Szabó 117 pisteellä, toisena on latvialainen Artis Baumanis 105 pisteellä ja kolmantena Jussi-Petteri Leppihalme 97 pisteellä. Neljäntenä tulee tanskalainen Ulrik Linnemann 84 pisteellä.

– Mitalit tullaan jakamaan viimeisessä osakilpailussa Saksassa. Eroa tällä hetkellä sarjan kärkeen on 20 pistettä. Saksan osakilpailussa on jaossa vielä 30 pistettä, eli ennemmin ei luovuteta, kun finaalissa ruutulippu heilahtaa. Olen ajanut Saksan radalla ennenkin ja se on ehdottomasti yksi haastavimpia ratoja. Ensimmäinen mutka on tiukka ja sinne tullaan vauhdilla. Siellä on tapahtunut aina paljon kolareita ja kaatoja, lähtöjä on jouduttu uusimaan moneen kertaan menneinä vuosina. Ensimmäinen mutka on ehdottomasti haaste kaikille kuljettajille, siellä voi tapahtua mitä vain, Leppihalme kertoo.

– Tavoitteenani on pitää pää ehdottoman kylmänä ja ajaa mahdollisimman virheettömästi ja tasaisia suorituksia. Katsotaan, mihin se riittää. Kaikkeni teen, että saisin EM-mitalin ja mitä kirkkaampi, sitä hienompaa tietysti, Leppihalme toteaa.

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan viimeinen osakilpailu ajetaan Saksan Esteringissä 29.9.-1.10.2017.

– Käykää muuten ihmeessä tilaamassa Youtube-kanavani. Sinne ilmestyy koosteita osakilpailuista, jotka toteutetaan yhteistyössä Kuvatuotanto Juha Anttilan kanssa. Kanavalla tullaan julkaisemaan syksyn mittaan myös muuta erilaista materiaalia. Kanavan nimi on Juspe Leppihalme. Seuratkaa ihmeessä myös muualla somessa, Leppihalme kertoo.

Instagram: juspeleppihalme
Facebook: JussiPetteriLeppihalme
Twitter: JLeppihalme
Youtube: Juspe Leppihalme

Teksti: Jussi-Petteri Leppihalmeen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross