Road Racing 09.10.2019

Lenni Klemetti teki hienon nousun neljänneksi Espanjassa

Lenni Klemetti oli hyvässä vauhdissa Navarran osakilpailussa. Kuva: Francisco Fraile Martin

Viime viikonloppuna ajettiin kauden toiseksi viimeinen ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan osakilpailu Navarrassa. Imatralainen nuori lupaus Lenni Klemetti, 14,  pystyi punnertamaan itsensä 250-kuutioisten PreMoto3 -luokan kilpailussa haastavista lähtökohdista neljänneksi.

Tekniset murheet värittivät viikonloppua ja ajoaika harjoituksissa jäi hieman vähiin. Samoin radan pomppuisuus aiheutti päänvaivaa säätöjen hakemisessa. Aika-ajon sijoitus oli Klemetin huonoin tänä vuonna, ja tuloksena oli 9:s lähtöruutu.

Kilpailussa lähtö onnistui loistavasti ja ensimmäisessä mutkassa Klemetti nosti itsensä jo neljänneksi. Klemetti kävi kovaa taistelua kilpailussa sijoituksista 4-7. Maalisuoralla hän pystyi ohittamaan Espanjan Pedro Fragan ja tervehti ruutulippua neljäntenä muutaman sadasosan erolla.

Neljäs sija tuntui lähes voitolta. Läpi viikonlopun meillä oli haasteita moottorin kanssa. Harjoituksissa oli todella vaikea saada luottoa pyörän käyttäytymiseen ja vielä aika-ajossakin ajotuntuma oli hukassa. Saimme kuitenkin muutettua pyörää kerta kerralta paremmaksi ja viimeinen pieni muutos jousituksessa teki ihmeitä. Kilpailussa pystyin antamaan kaikkeni ja nautin kilvanajosta. Iso kiitos tiimille, sponsoreille ja kaikille taustajoukoille, kertoo Klemetti.

Kausi jatkuu ensi viikolla Red Bull MotoGP rookies -sarjan valintatilaisuudella, ja Espanjan mestaruussarjan finaali ajetaan 3. marraskuuta Jerezin GP-radalla.

Teksti: Lenni Klemetin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing