Rallisprint 14.10.2018

Lemmetti taisteli rallisprintin SM-hopeaa

Mika Lemmetti. Kuva: Vesa Rauhala

Mika Lemmetin lähtökohdat rallisprintin SM-finaaliin olivat varsin selkeät. Oman luokan voittokaan ei tuo mestaruutta, jos Jari-Matti Tiilikka voittaisi oman luokkansa.

Ja näin kävikin. Lemmetti ja Tiilikka voittivat Laihian osakilpailussa luokkansa ja näin Tiilikasta tuli Suomen mestari tasapistein Lemmetin kanssa. Pistelaskusysteemi ei laihialaista närästänyt.

– En arvostele pistelaskua. Voitin kauden aikana viidestä laskettavasta viisi osakilpailua. Yhtään ei harmita. Parhaani tein, Laihian Urheiluautoilijoita edustava Lemmetti tiivisti.

– Ainahan voitosta ja mestaruudesta ajetaan, mutta Tiilikan Jari-Matti on mestaruuden ansainnut, kotikisassaan nopeimman kellotuksen kaksivetoisissa tehnyt Lemmetti toteaa.

Mika Lemmetti oli tyytyväinen SM-hopeaan. Kuva: Vesa Rauhala

Luokkavoitto Tarmo Ollilan Ford Escortilla tuli 3,68 sekunnin erolla Ari Saloseen. Lemmetti oli myös nopein kaksivetoisissa Laihialla.

– Laihian uusi rallisprint-reitti oli tosi hyvässä kunnossa. Pito tiessä parani toisella kierroksella ja ajan parannus onnistui. Täydellinen kausi huipentui kotikisassa, Lemmetti tunnelmoi.

Lemmetin tiimissä taustalla vaikuttavat isä ja äiti järjestivät Laihian osakilpailuun VIP-tilaisuuden.

– Sehän onnistui hyvin, kun oli mukavasti väkeä paikalla ja kelikin hyvä. Näkivät aitiopaikalta myös itse kilpailua, Lemmetti ynnäsi.

“Uusi auto on jo tallissa”

Lemmetti hyvästelee ainakin toistaiseksi rallisprintin SM-sarjan osalta.

– Ralli on ensi kaudella se, mitä ajetaan. Tallissa on täysin uusi BMW. Joulukuun alussa kerromme lisää aiheesta, Lemmetti paljastaa.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint