Ralli 01.08.2019

Lemmetti starttaa Neste Rallin Vetomies-kilpailuun

Mika Lemmetti löysi luottamuksen autoonsa ja suuntaa Vetomies-kilpailuun. Kuva: Lemmetti Racing.

Mika Lemmetillä on edessään vuoden kovin kilpailu, kun Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava Vetomies-ralli starttaa. Rallisprintissä meritoitunut Lemmetti on asettanut kartturinsa Eetu Hellstenin kanssa tavoitteekseen voiton, mutta myöntää, että se vaatii täydellisen ajon.

– Tavoitteena on voitto. Se vaatii täydellisen onnistumisen ja myös vähän onnea. Sitä tarvitaan esimerkiksi siihen, ettei osu pienemmillä teillä mihinkään nelivetojen esiin kaivaneeseen kiveen. Jokaista ei voi nuotituksessa millään nähdä. Nuotti pitää muutenkin onnistua Eetun kanssa hyvin, sitä kautta saadaan luotto ajamiseen, Lemmetti visioi.

Sitten juniorivuosien ei Lemmetti ole täysipainoisesti ajanut rallia, viikonloput ovat sujuneet rallisprintin parissa. Tällä kaudella suunnitelmissa oli kilpailla sekä F-rallisarjassa että Rallin Suomen juniorimestaruudesta, mutta kauden alla valmistunut uusi BMW ei suostunut saumattomaan yhteistyöhön.

Kesäkuussa kenraaliharjoituksena “Jyskälää” varten ajettu Pohjanmaa Ralli meni kuitenkin täydellisesti. Lemmetti oli luokkansa ylivoimainen voittaja ja auto toimi kuin sveitsiläinen kello.

Pohjanmaa Rallin jälkeen ajetuissa testeissä viimeisteltiin nuottien lukua ja tarkistettiin auton toimivuus, joten kaikki on tehty elokuista suurtapahtumaa varten.

– Auto käytiin tekniikan osalta perusteellisesti läpi ennen Pohjanmaa Rallia, ja se oli siellä jo niin hyvä että “Jyskälän” testeissä haettiin vain ajotuntumaa, ja tarkistettiin vielä, että kaikki on reilassa.

Vetomies-kilpailu on ainutlaatuinen ralli. Se tarjoaa harrastajalle mahdollisuuden ajaa suuren yleisön edessä samaa reittiä kuin MM-sarjalaiset. Myös kilpailun palkintojenjako tapahtuu Neste Rallin keskipisteessä Paviljongin Ympyrätorilla lauantaina klo 16:00.

Reitille Vetomies-kilpailijat lähtevät perjantaina, rallin aloittaa Harjun erikoiskoe. Kilpailu jatkuu lauantaina aamulla Pihlajakoskella ja päättyy iltapäivällä ajettavaan Leustuun.

– Odotukset on kovat, reitillä ja joka paikassa on paljon porukkaa, sillä tavalla erilainen kisa. Ainoa asia, mikä mietityttää, on pienemmät tiet. Meitä ennen on mennyt toistasataa autoa. Siellä pitää yrittää ajaa järkevästi eikä särkeä autoa. Mennään sitten kovaa, kun on sen paikka. On kyllä hieno fiilis lähteä Vetomieheen.

Perjantai 2.8.
18.00 – EK 11 Harju / 2,31 km

Lauantai 3.8.
09.53 – EK 12 Pihlajakoski / 14,42 km
11.00 – EK 13 Päijälä / 22,87 km
12.18 – EK 14 Kakaristo / 18,70 km
13.49 – EK 15 Leustu / 10,50 km
16.00 – Podium Paviljonki

Erikoiskokeiden lukumäärä: 5
EK-kilometrit: 68,80 km
Siirtymät yhteensä: 231,69 km
Koko reitti yhteensä: 300,69 km

Lemmetti Racing kotisivu ja Facebook

Vetomies

Teksti: Lemmetti Racing tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli