Rallisprint 10.02.2017

Lemmetin rallisprint-kausi alkanut lupaavasti

Laihian Urheiluautoilijoita edustava Mika Lemmetti on saanut vauhdikkaan alun rallisprint-kauteen 2017. Tuttuun ja turvalliseen Toyota Starlettiin luottava Lemmetti on jo tässä vaiheessa ajanut viisi kilpailua, joissa kaikissa hän on ollut nopein kaksivetoisen ajokin kuljettaja. Lemmetti on tehnyt kovasti töitä auton kanssa ennen kauden alkua.

– Moottoriin tehtiin uusi pakosarja ja pakoputkisto. Siihen tuli lisää tehoa ja moottorin käyttöalue parani rajusti. Myös alusta on ollut geometriasäädössä, josta taas seurasi, että auton ajettavuus parani rauhallisemmaksi, Lemmetti valaisee kalustoon tehtyjä päivityksiä.

– Ensimmäistä kertaa tuntuu, että auto on sellainen, että sillä voi kaikissa kilpailuissa ajaa kovaa, Lemmetti lisää.

SM-avauksesta ylivoimainen voitto

Lemmetti tähtää rallisprintin Suomen mestaruuteen kaksivetoisissa. Kuuden osakilpailun sarja alkoi täydellisesti Kuopiossa. Luokkavoitto ylivoimaisella 3,68 sekunnilla toi täydet pisteet ja vähän ylikin.

– Tälle kaudelle yhteen osakilpailuun saa valita kilpailun, josta saa 1,5-kertaiset pisteet. Minä valitsin Kuopion kilpailun, joten eihän tämä paremmin voinut alkaa, myös SM-tasolla nopeimman kaksivetokuljettajan tittelin pokannut Lemmetti sanaili tyytyväisenä.

SM-sarjan seuraava kilpailu ajetaan 26.2. Siikajoella. Oman kilpailemisen lisäksi Lemmetti on ehtinyt myös voittoisaan kyytiin ralliauton kartanlukijana, kun hän ja Henri Niemi voittivat suvereenisti F-rallisarjan osakilpailun Limingalla.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint