Ralli 28.02.2019

Leinonen avaa SM-kautensa Joensuussa – “Fiilis jännittynyt ja odottavainen”

Heikki Leinonen jätti harkitusti pari SM-rallia väliin, mutta on mukana Joensuussa. Kuva: RPF.

Siinä missä rallin kotimainen arvosarja lähestyy osakilpailujen määrässä jo kauden puolivälin krouvia, on lauantainen Joensuun osakilpailu Heikki Leinoselle kauden ensimmäinen SM-ralli.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Joensuun ympäristössä Itärallin merkeissä tulevana viikonloppuna.

Viime kaudella rallin SM-sarjassa debytoinut ja SM3-luokan loppupisteissä 11:ksi sijoittunut Heikki Leinonen ei osallistunut kauden kahteen ensimmäiseen osakilpailuun Rovaniemellä ja Kouvolassa, vaan kajaanilainen avaa kautensa SM-sarjan osalta Joensuun ympäristössä ajettavasta Itärallista tulevana viikonloppuna.

– Ei lähdetty yrittämäänkään Tunturiralliin. Auto kun romuttui Turun SM-rallissa viime syksynä, niin ajateltiin, että lähdetään vähän rauhallisemmin tähän vuoteen ja pienemmistä kisoista hakemaan varmuutta. Tunturin jälkeen sitten laitettiin eräänlaiseksi rajapyykiksi Joensuu, että sieltä varmaan startataan SM-kausi ja nythän se on jo käsillä, Leinonen taustoittaa.

Ei Leinonen kuitenkaan ilman kilpailuja ole alkuvuotta mennyt, vaan viime kauden SM-ralleista tuttu Peugeot 208 R2 -auto on remontin jälkeen nähty tositoimissa jo kolmeen otteeseen.

– Kausi avattiin vuoden alussa Piippolassa harrasterallissa. Nilsiässä ajettiin rallisprintin SM-sarjaa ja sen jälkeen Joutsassa ajettiin toinen harrasteralli. Tältä pohjalta suunnataan nyt Joensuuhun ja Itäralliin. Fiilis tässä kohtaa on jännittynyt ja odottavainen.

Viime vuonna Leinonen ajoi täyden SM-sarjan, seitsemän osakilpailua, ja paras osakilpailusijoitus oli Tunturirallista tullut SM3-luokan seitsemäs sija. Itärallissa vuosi sitten sijoitus oli yhdeksäs ja tuosta kilpailusta Leinoselle jäi parhaat muistot ainakin talvikauden osalta.

– Viime vuotta kun muistelen, niin Itäralli oli talviosakilpailuista vahvin ajollisesti, mutta ei sijoituksen puolesta. Siellä oli paras tuntuma ajamiseen ja tekemiseen.

Joensuun seudulla ajettavat rallit keräävät joka vuosi tiestönsä ja reittinsä puolesta aina paljon kehuja, eikä Itäralli tee tähän poikkeusta. Myös Leinonen nauttii “susirajalla” kilpailemisesta.

– Odotettavissa on taas isoa ja hienoa tietä, niin kuin Joensuussa oli viimekin vuonna. Lähdetään katsomaan missä sitä mennään SM-sarjan osalta, mitään tulostavoitteita ei olla asetettu. Lähtöluetteloa en ole Itärallin osalta katsonut, mutta edellisten kisojen tuloksia olen seurannut, Leinonen myöntää.

Siinä missä Rovaniemellä ja Kouvolassa kilpailtiin kaksipäiväiset SM-rallit, niin Itäralli viedään läpi yhden päivän aikana lauantaina. Kuudelle erikoiskokeelle kertyy mittaa yhteensä 97,5 kilometriä ja kilpailu päätetään Linnunlahden raviradalla ajettavaan lyhyeen yleisöerikoiskokeeseen. SM3-luokassa on mukana 18 kilpailijaparia ja Leinonen kartanlukijansa Markus Juntusen kanssa ovat reitillä kilpailunumerolla 43.

SM Itärallin aikataulu

Lauantai 2.3.

10.44 – EK1 Sykänvaara (12,1 km)
11.10 – EK2 Satulavaara (11,5 km)
12.50 – EK3 Riutta (33,2 km)
16.01 – EK4 Oskola (26,6 km)
16.35 – EK5 Palo (12,4 km)
17.53 – EK6 Linnunlahden ravirata (1,7 km)

Heikki Leinonen Racing Facebookissa
facebook.com/heikkileinonenracing

Teksti: Jari Hotti, Heikki Leinonen Racingin tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli