Cross Country 26.04.2019

Lehto puolustamaan cross countryn Suomen mestaruuttaan – Maailmanmestari Remes voittajasuosikki

Miro Lehto puolustaa suomenmestaruuttaan. Kuva: Marko Vihriä

Turun Moottorikerhon Miro Lehto on voittanut offroad-moottoripyörien cross countryn Suomen mestaruuden kahtena viime vuotena. Uuden SM-kauden, Hattulan Parolannummella lauantaina ajettavan avauksen ainoa ennakkosuosikki on enduron kolminkertainen maailmanmestari, Tuusulan Moottorikerhon Eero Remes.

Motocrossia päälajinaan pitävä raisiolainen Miro Lehto on nauttinut kaksituntisista, motocrossia ja enduroa yhdistävistä cross country -kilpailuista usean vuoden ajan. Panssariprikaatin varuskunta-alueella Hattulan Parolannummella kilpaillaan lauantaina jo kymmenettä kertaa, ja myös Suomen mestari Lehdolle maisemat ovat tuttuja. Viime vuonna maasto oli erittäin kostea ja osittain jäinen. Tänä vuonna lumesta ja jäästä ei pitäisi olla tietoakaan eikä paleltumisenkaan olla todennäköistä.

– Olen ajanut Parolassa neljä viisi kertaa ja aina on ollut enemmän tai vähemmän märkää. Viime vuonna ajoin nastarenkailla, joilla en ollut edes treenannut varmaan viiteen vuoteen. Oli kyllä hirveää. Eikä varmaan ollut kenenkään mielestä kiva ajaa välillä pyörän akseleita myöden mudassa, Lehto muistelee hymähdellen.

– En tiedä, missä kunnossa reitti on nyt. Keli kuitenkin vaikuttaa paljon mukavammalta kuin viimeksi, jolloin oli kylmää ja märkää. Minulla on hyvä ajotuntuma päällä ja olen treenannut hyvin. Silti, kuten aina, vasta ensimmäisen kisan jälkeen tietää, minkälaisessa vauhdissa itse on ja muut ovat.

SM-avauksessa viivalle asettuu Lehdon lisäksi muun muassa enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes, joka ajoi viimeksi cross countrya kaudella 2016 voittaen kaikki neljä osakilpailua ja sitä kautta mestaruuden.

– Kukaan ei voita Remestä lauantaina, ellei hänellä ole ongelmia. Se on selvä lähtökohta kisaan. Ei siihen tarvita sen enempää perusteluja kuin, että hän on pirun nopea, taitava ja monipuolinen kuski sekä enduron kolminkertainen maailmanmestari. Hän ajaa ammatikseen ja on voittanut tänäkin vuonna MM-osakisan.

Cross countryn viime vuoden SM-hopeamitalisti, Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen ei aja lauantaista kilpailua. SM-pronssimitalisti, Karkkilan Moottorikerhon Niko Kalatie puolestaan päätti pitkän kilpauransa viime kauteen.

Osallistujalistalta on silti mahdollista poimia useita kuljettajia, jotka taistelevat kärkipään sijoituksista. Mukana on niin enduron MM- ja EM-sarjoista kokemusta omaavia ajajia kuin SM-sarjoissa menestyneitä kuljettajia.

Lauantaina starttaava SML Mobius SM Cross Country -sarja on Suomen Moottoriliiton alainen, virallinen Suomen mestaruussarja, jossa ajetaan tänä vuonna Parolannummen lisäksi Vesivehmaalla, Kauhajoella ja Säkylässä.

Samassa yhteydessä kilpailllaan naisten, alle 20-vuotiaiden sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -luokissa. Mukana ovat myös kansallisina luokkina nuoret, 60-vuotiaat veteraanit, classic-pyörät, B-luokka ja harraste.

Parolannummen kilpailun SM-luokkaan (A) on ilmoittaunut 33 ja kaikkiin luokkiin yhteensä 392 ajajaa. Harrasteluokassa on mukana peräti 143 kilpailijaa.

Kangasalan Moottorikerho ja Suomen enduromaajoukkueille varoja vuosittain keräävä ISDE Tukiryhmä toimivat lauantaisen Panssari CC SM X -kilpailun järjestäjinä.

Kilpalähtöjä koko lauantai

Lauantain ensimmäinen, tunnin mittainen kilpailu ajetaan naisten, nuorten, 60-vuotiaiden veteraanien ja classic-luokkalaisten kesken kello 09.00 alkaen. Harrasteluokan kahden tunnin kilpailu starttaa kello 10.30. Suomen mestaruussarja sekä 40-vuotiaiden veteraanien ja alle 20-vuotiaiden Suomen Cup -kausi laitetaan liikkeelle kello 13.00.

Päivän päättää B-luokan ja 50-vuotiaiden veteraanien kaksituntinen kello 15.30.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta ja reitin varrella liikkuminen vapaata. On kuitenkin huomioitava, että kilpailu järjestetään varuskunta-alueella. Kilpailukeskuksesta löytyy kioski.

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Parolannummentie 298, Hattula.

SML Mobius SM Cross Country -sarjan yhteistyökumppaneita ovat Mobius, Duell, Bike & Boat World, Biolan, Brandix, KTM, Mitas, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Xracing.

Panssari CC SM X reittiesittely(kuvattu viime viikonloppuna)

Panssari CC SM X -kilpailusivusto

Panssari CC SM X lisämääräys & lähtöluettelo

Panssari CC SM X Facebook-tapahtuma

SML Mobius SM Cross Country 2019

27.4. Panssari CC SM X, Kangasalan Moottorikerho & ISDE Tukiryhmä
25.–26.5. VGN 2019 EC / SM, Salpausselän Moottorikerho
27.7. Cross Country SM Kauhajoki, Kauhajoen Moottorikerho
26.10. Cross Country SM Säkylä, Rauman Seudun Moottorikerho

Teksti: SML Mobius SM Cross Country / Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country