Rata-ajo 21.09.2019

Legendsien suomenmestaruus ratkeaa sunnuntaina – APR Competition -tiimin Miemois vahva mestarisuosikki

Legendsien lauantain kilpailun voitosta käytiin jälleen kiihkeää taistelua. Kuva: Märt Lauks

Legends-rata-autojen SM-sarjan finaaliviikonloppu alkoi Alastaron radalla kosteissa ja viileissä tunnelmissa. APR Competition -kilpatiimin Philip Miemois paranteli SM-johtoasemiaan ajamalla toiseksi lauantain osakilpailussa. Mestaruuden sinetti siirtyi sunnuntaille kauden kahteen viimeiseen lähtöön.

APR Competitionin kuljettaja Philip Miemois vankisti otettaan SM-sarjasta entisestään kauden toiseksi viimeisen kilpailupäivän päätteeksi. Mies ajoi kiihkeän lopputaistelun jälkeen lauantain kilpailulähdön toiseksi.

– Oli hyvä kisa. En alkanut varmistelemaan mitään. Pää pysyy varmasti kasassa huomisenkin, nyt on hyvä fiilis, kommentoi vaasalainen kilpailun jälkeen.

Mathias Hertén käväisi lauantain kilpailussa jo kärkipaikallakin, mutta taipui lopulta kolmannelle sijalle.

– Lähdin kolmannesta ruudusta ja oli kolmas maalissa, meni siis ihan hyvin. Tyytyväinen olen toki, mutta voittoa lähdettiin hakemaan. Olin nopeampi kuin Pekka (Seppänen), mutta hänen autonsa kulkee todella hienosti imussa verrattuna miten oma autoni kulkee hänen imussaan. Sitten kun Philip (Miemois) tuli takaa, niin annoin heti tilaa, uusikaarlepyyläinen Hertén valaisi.

Aika-ajot onnistuivat tiimin tulokaskuljettaja Leevi Lintukannolta sensaatiomaisen hyvin. Kangasalalainen nuorukainen tykitti huiman ajan konkarikuljettajien keskellä, ja starttasi lauantain kilpailuun eturivistä toisesta lähtöruudusta. Kilpailusta Lintukanto oli neljäs, mikä on hänen toistaiseksi paras suorituksensa Legends-luokassa.

– Kisa meni ihan hyvin, vaikka oli siinä vähän hässäkkääkin. Jouduin ulkokautta nurmikolta ohittamaan kierroksella ohitettavan. Lähtö onnistui ihan hyvin, mutta Mathias (Hertén) pääsi siitä ohi ja Philipillä (Miemois) oli sen verta parempi vauhti, että jäin lopulta heidän taakseen. Hyvillä mielin lähdetään kohti huomista, täytyy ajaa lujaa, kun lähden yhdeksännestä ruudusta, mietiskeli Lintukanto.

Johan Ahokas ylitti maaliviivan samalla sijoituksella kuin lähtikin, eli kahdeksantena. Mies kisaili lähes koko kilpailun ajan Veli-Pekka Karttusen ja vierailijakuljettaja Sami Erkkilän kintereillä.

– Jäätiin taistelemaan Karttusen kanssa kovaa siinä alussa. Siihen tuli Erkkiläkin mukaan ja päästiin karkaamaan sillä ryhmällä. Vauhti oli ihan jees ja tiimillä meni hyvin, tästä lähdetään kohti huomista, Ahokas summasi.

Viktor Hertén ajoi Alastaron radalla ensimmäistä kertaa sitten keväisen rataleimatutkinnon. Aika-ajot eivät menneet mieheltä täysin suunnitelmien mukaan, mutta kilpailussa nuoremman Herténin vauhti oli kohdallaan.

– Aika-ajoissa oli vaikeuksia saada puhdasta kierrosta. Kilpailuun lähdin ruudusta 23 ja olin maalissa 14:s, joten todella hyvä vauhti oli kisassa. Auto toimii hyvin ja oli mukava ajaa. Jouduin ajamaan aika lailla yksin, en saanut oikein imuapua keneltäkään, kertasi Hertén.

Sunnuntaina ajetaan Legendsien SM-sarjan kauden viimeiset kaksi kilpailulähtöä klo 11.30 ja klo 15.05. Päivän päätteeksi kuohujuomaa pääsee suihkuttamaan historian ensimmäinen Legendsien suomenmestari. Samalla selviää myös Legendsien Pohjois-Euroopan mestari.

Tulokset | Legends | Lauantai

1. Pekka Seppänen 16:20.817

2. Philip Miemois +0.209

3. Mathias Herten +0.811

4. Leevi Lintukanto +3.138

5. Markku Yliaho +3.577

***

8. Johan Ahokas +7.421

14. Viktor Hertén +19.237

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo