Rata-ajo 27.04.2017

Legendsien huippujännittävä kausi käyntiin

Aleksi Halen lähtee erittäin hyvin valmistautuneena uuteen kauteen. Kuva: Alex Way Racing

Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) osakilpailu Latviassa käynnistää Legends-kauden. Pitkän talven jälkeen innokkaana tositoimiin käy myös Alex Way Racing -tallin Aleksi Halen, jonka starttaa kauteen suurin odotuksin.

– Todella mielenkiintoinen kausi alkamassa. Tavoitteena on voittaa Pohjois-Euroopan mestaruus ja sen päälle vielä Legends World Finals syyskuussa Botniaringillä, Halen listaa kauden haasteita.

Legends-autojen MM-kilpailut järjestetään syyskuussa Botniaringillä ja osanottajia tulee jopa 260 ympäri maailmaa. Halen odottaa MM-kisoja suurella mielenkiinnolla.

– Se, että kisa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen ulkopuolella ja vieläpä Suomessa, tekee tittelistä mielestäni entistä haluttavamman, Halen kokee.

MM-kisan järjestäminen tällä kertaa juuri Suomessa saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta Halenin mielestä tilanne on pikemminkin päinvastoin.

– Jenkit kävivät täällä pari vuotta sitten tutustumassa ja näkivät, että täällä on parhaat kuskit ja parhaat meiningit. Eiköhän siinä ole syitä jo ihan kerrakseen, Halen uskoo.

Legends-autojen MM-kilpailut järjestetään syyskuussa Botniaringillä, jossa osanottajia tulee jopa 260 ympäri maailmaa. Kuva: Alex Way Racing

Pohjois-Euroopan mestaruussarja on lyhyt ja iskussa on oltava ensimmäisestä osakilpailusta lähtien. Halen vakuuttaa olevansa valmiina, kun valot vaihtuvat Latviassa vihreäksi.

– Olen talven aikana treenannut ehkä enemmän kuin koskaan, jotta kroppa olisi kunnossa kauden koitoksiin, Halen vannoo.

Kuljettajan lisäksi myös varikkopilttuun puolella on tehty Halenin mukaan pitkiä tunteja talven aikana.

– Tiimipäällikkö Mikko Törmänen, päämekaanikko Santeri Väre ja datainsinööri Jorma Pajakari ovat keskittyneet etenkin rullaamiseen ja huippunopeuteen. Näihin on keksitty uusia juttuja ja Alastaron testeissä meni hyvin. Uusia osia saadaan Riikaan ja lähdetään katsomaan miten auto lähtee lentoon, Halen nauraa.

Latvian osakilpailun ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan tänään. Lauantaina ajetaan kaksi kisalähtöä ja sunnuntaina vielä yksi.

NEZ-sarjan kilpailut kaudella 2017
Riika, Latvia 28.-30.4.
Pärnu, Viro 30.6.-2.7.
Ahvenisto, Suomi 2.9.
Legends MM 2017 -World Finals
Botniaring 15.-17.9.

Teksti: Alex Way Racing Tiedotus

Aleksi Halenin blogi: Miksi minä en valinnut pienenä motocrossia?

Aleksi Halenin blogi: Motorsportin Glamour!! Noup, Vaan intohimo!!

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo