Rata-ajo 27.05.2019

Legends-tiimillä lupaava SM-avaus

Viikonloppu oli APR Competition -tiimille kaksijakoinen. Kuva: Märt Lauks

Sunnuntaina saatiin päätökseen Legends-rata-autojen historian ensimmäinen SM-kilpailuviikonloppu Botniaringin radalla Jurvassa. Viikonloppu oli APR Competition -tiimille kaksijakoinen; tulokaskuljettajat vauhdittivat menopelejään kiitettävästi, kun taas kokeneemmat kuljettajat kokivat karvaita pettymyksiä.

Ensimmäinen kilpailu päästiin ajamaan koleassa mutta kuivassa säässä. Vaasalainen Johan Ahokas oli tiimin paras kuljettaja neljännellä sijallaan perässään viidennen sijoituksen napannut Philip Miemois. Vauhtiongelmista vielä sunnuntainakin kärsinyt Mathias Hertén oli seitsemäs. Tiimin todellisen pommin pudotti 16-vuotias Leevi Lintukanto, joka ajoi kahdeksanneksi ensimmäisenä SM-kisaviikonloppunaan. Viktor Hertén oli 22:s ja Jani Vilen joutui keskeyttämään.

Toinen kilpailu toi mukanaan sadepisaroita, eikä tarjonnut todellista kilvanajoa aivan viime metreille saakka, kun viimeiset kierrokset ajettiin turva-auton perässä. Ahokas oli jälleen neljäs, ja Miemois toisti niin ikään viidennen sijansa. Mathias Hertén oli yhdeksäs ja pikkuveljensä Viktor 12:s. Vilen ei vieläkään saanut ehjää kilpailua alleen, ja oli lopputuloksissa 15:s. Lintukannon jarrut lukkiutuivat ja moottori sammui, jonka seurauksena mies ajoi pitkäksi. Hän pääsi kuitenkin jatkamaan, ja oli lopputuloksissa 26:s.

Konkareille kylmää vettä niskaan

Kärkikuljettaja Philip Miemoisin tavoitteet olivat asteen verran korkeammalla, kuin mitä sunnuntain tulostaso antoi ymmärtää.

– Olisi voinut mennä paremminkin. Turva-auton jälkeen tuli kaikenlaista hässäkkää. What happens in Jurva stays in Jurva, summasi vaasalainen Miemois.

Mathias Hertén lähti hakemaan voittoja, mutta SM-avausviikonloppu toi miehelle karvaita pettymyksiä. Aluksi vauhti oli mieheltä tyystin hukassa, mutta loppu oli jo lupaava, kun autoon tehtiin kokonaan uudet säädöt. Viimeisen kilpailun turva-autoepisodi katkaisi kuitenkin miehen nousuhaaveet.

– Suuri pettymys koko viikonloppu. Ensimmäisessä kilpailussa vauhtia ei yksinkertaisesti ollut. Toisessa kisassa jouduin edellä ajavien kolaroinnin takia hiekoille ja kärki karkasi liian kauas. Positiivista on se, että viimeiseen kilpailuun vauhti löytyi. Olisin varmasti pystynyt parempaankin, jos olisi saanut ajaa kilpaa maaliin asti, pohti Uusikaarlepyyssä asuva Mathias Hertén.

Tiimin kovan onnen toveri oli tänä viikonloppuna Jani Vilen, jonka tilille tuli peräti kaksi keskeytystä. Mies oli kehnoista lopputuloksista huolimatta positiivisella mielellä tulevaa ajatellen.

– Siinä mielessä positiivinen viikonloppu, että auto tuntuu hyvältä ja ajaminen tuntuu hyvältä. Tiimi on tehnyt loistavaa työtä, että olemme saaneet auton iskuun ja juuri sellaisiin sääntöihin, kuin haluan. Mutta tämä on tätä kilvanajoa. Positiiviset fiilikset kuitenkin jäävät viikonlopusta ja yritetään Ahvenistolla paremmalla menestyksellä saada hyviä tuloksia, kuopiolainen suunnitteli.

Tulokkaiden juhlaa

16-vuotias Leevi Lintukanto sai olla syystäkin tyytyväinen. Kahdeksas sija yli 40 Legendsin joukossa on tulokaskuljettajalle hatunnoston arvoinen suoritus.

– Olen ihan tyytyväinen. Ensimmäisessä kilpailussa lähtökin onnistui kerrankin tosi hyvin. Pitää vielä vain treenata lisää niin kyllä se siitä, tuumasi Lintukanto SM-avausviikonlopun jälkeen.

Myös nuorempi Hertén Viktor avasi Legends-ajouransa kiitettävin arvosanoin.

– Ensimmäinen lähtö tänään oli ehkä vähän vaikea. En oikein saanut kuivalla kelillä autoa toimimaan, kun olen jo tottunut ajamaan sadekelillä. Toinen lähtö meni hyvin, starttasin paikalta 25 ja päädyin paikalle 12. Nousu oli hyvä ja vauhti oli sopivaa. Oli hauskaa ajaa koko erä. Tunnelma on nyt hyvä koko kropassa, tästä on hyvä jatkaa puhtaan kisaviikonlopun jälkeen eteenpäin. Tämä on kiva laji ajaa, vähän erilainen kuin kelkkailu, hymyili Viktor Hertén.

Tiimipäällikkö Ahokas kiitteli erityisesti uusien tiimikuljettajien edesottamuksia. Omaan suoritukseensa hän ei ollut täysin tyytyväinen, mutta kaksi neljättä sijaa sunnuntain osalta oli kelpo kauden aloitus.

– Lauantain kisa oli vaikea, oli kolarointia ja vaikka mitä. Tänään molemmista kisoista neljäs sija, mihin pitää olla ihan tyytyväinen. Kokonaisuutena kuitenkin ihan kohtalainen kauden aloitus. Ei tullut voittoja, mutta niitä lähdetään hakemaan sitten Apparalta (Ahvenistolta). Tiimiä ajatellen uudet kuljettajat ajoivat todella hienosti, niin Viktor kuin Leevikin Semi-Pro-luokassa. Muun tiimin osalta pitää vielä löytää vauhtia, jotta päästään sinne kirkkaimpaan kärkeen. Kaksi viikkoa aikaa, kyllä me se vauhti jostain keksitään, vinkkasi Ahokas.

Legendsien seuraavat SM-karkelot kisaillaan Ahveniston radalla Hämeenlinnassa 8.-9. toukokuuta.

Tulokset | Legends | Rata-SM Botniaring

Kilpailu 2, sunnuntai 26.5.

1. Veli-Pekka Karttunen 15:07.270
2. Jesse Vartiainen +0.327
3. Henri Tuomaala +0.724
4. Johan Ahokas +1.168
5. Philip Miemois +2.311
**
7. Mathias Hertén +6,735
8. Leevi Lintukanto +9.321
22. Viktor Hertén +46.688
DNF Jani Vilen

Kilpailu 3, sunnuntai 26.5.

1. Jesse Vartiainen 16:03.796
2. Veli-Pekka Karttunen +0.386
3. Pekka Seppänen +1.523
4. Johan Ahokas +2.132
5. Philip Miemois +4.422
***
9. Mathias Hertén +5.966
12. Viktor Hertén +9.669
15. Jani Vilen +8.149 *kolmen sijan rangaistus
26. Leevi Lintukanto +24.170

Teksti: aprAPR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo