Jäärata-ajo 10.03.2020

Legends-rataluokka mukana Kuusamon SM-jääradalla

Pekka Savolainen kärjessä EPUA Jääspeedwayssä. Kuva: Miia Esala.

Legends-rataluokassa ajettiin viime kaudella ensimmäistä kertaa Suomen mestaruudesta. Nyt Suomen suosituin rataluokka marssii myös jääradan SM-sarjaan. Kuusamon kahden osakilpailun sarjaan legends-kuljettajia on ilmoittautunut mukaan kaksitoista.

Legends-luokka on esiintynyt jäällä aiemminkin, mutta ilman SM-arvoa. Edellisen kerran näitä autoja nähtiin EPUA Jääspeedway -kilpailussa, jossa kierretään noin 400 metrin pituista ovaalia. Varsinaisella “koppiautoille” tehdyllä radalla luokka on kilpaillut muutamia kertoja, lähinnä näytösluonteisesti.

Seinäjoella viime talvena voittoon ajanut Aleksi Pärssinen starttaa myös Kuusamon SM-viikonloppuun.

– Hieno fiilis lähteä ajamaan, vaikka testimetrejä ei olekaan alla. Mennään vanhoilla hyväksi todetuilla säädöillä. Löysätään vähän alustaa ja nostetaan autoa. Se resepti toimi Seinäjoella, eiköhän sama päde Kuusamossakin. Vaikka onhan tuollaista aitoa pitkää jäärataa erilaista ajaa kuin ovaalia. Toivotaan, että tulee hyvät skabat. Paljon on kovia kuskeja mukana, joten helpolla siellä ei saa mitään. Voitto, Pärssinen lataa tavoitetta kysyessä napakasti.

EPUA Jääspeedway voittaja Aleksi Pärssinen. Kuva: Miia Esala.

Myös seinäjokisella Juha Nisulalla on takanaan useampi jääratakilpailu, edellinen oli myös EPUA Jääspeedwayssä.

– Saatiin SM-arvoon riittävä määrä kuskeja mukaan. Veikkaan, että ensi kaudella innostus on vieläkin kovempaa. Toivotaan, että tulisi parempia talvia. Näkisin mielelläni Pohjanmaallakin yhden sarjakilpailun, mutta toisaalta tämäkin järjestelmä tuntuu toimivalta. Vähän se jännittää, kun rataan ei nyt kesän tavoin tutustuta autolla, ensimmäiseen mutkaan ladataan tavallaan sokkona. Autoa olen päässyt kerran ajamaan jäällä. Enemmän olisi pitänyt treenata, mutta voittamaan lähdetään, Legends Cars Finland Ry:n puheenjohtaja Nisula painottaa.

LCF:n puheenjohtaja Juha Nisula keskittyneenä startissa. Kuva: Miia Esala.

Kuusamon SM-jäärata ajetaan 14.-15.3. Torankijärven jäällä. Ilmoittatuneita on yhteensä yli 70. Kilpailu televisioidaan ja esitetään C More Max-kanavalla sekä BV-Teamin YouTubessa.

Teksti: Toni Lönnroos, Legends rataluokan viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo