Rata-ajo 04.06.2019

Legends-luokan kauden toinen näytös – Viikonloppuna taistellaan Ahvenistolla

Legendsit avauskilpailussa Botniaringillä. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Suomen suurimman rataluokan Legendsien kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan Hämeenlinnan Ahvenistolla 8.-9. kesäkuuta. Kaksikymmentä vuotta Suomessa ajettu luokka sai ensimmäistä kertaa SM-arvon täksi kaudeksi.

Avausosakilpailu keräsikin Jurvan Botniaringille peräti 42 kuljettajaa taistelemaan historiallisista SM-pisteistä. Veli-Pekka Karttunen nappasi Pohjanmaalta kaksi voittoa ja johtaa sarjaa.

– Botniaringin kilpailu meni hyvin, vaikka etukäteen mietitytti sadekelillä ajaminen. Sarjajohdosta on totta kai hyvä lähteä seuraavaan kilpailuun, mutta toisaalta ei se johto tässä vaiheessa merkkaa vielä mitään, monta lähtöä on vielä edessä. Karttunen kertoo.

Ahveniston kilpailuun ilmoittautui 39 kuljettajaa. Sarjakärki Karttunen odottaa kilpailua hyvillä mielin.

– Hyvät on fiilikset, Ahvenisto on hieno paikka ja siellä on puitteet kunnossa. Tykkään radasta älyttömästi, mutta siinä ärsyttää vain se, etten ole pystynyt koskaan “Apparalla” voittamaan. Yritetään korjata tilanne tulevana viikonloppuna, ettei tarvitse taas vuotta odotella seuraavaa mahdollisuutta. Tietysti monella muulla on samat ajatukset, joten helppoa ei tule olemaan.

Avausosakilpailun palkintokorokkeella vasemmalta oikealle: Jesse Vartiainen, Veli-Pekka Karttunen, Henri Tuomaala, Johan Ahokas ja Philip Miemois. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Ahveniston kilpailuviikonloppu käynnistyy lauantaina aika-ajoilla kello 9:25. Legendsien päivän ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan alustavan aikataulun mukaan kello 12:25 ja toinen iltapäivällä kello 15:40 alkaen. Sunnuntaina Legendsien värikäs joukko valtaa Ahveniston vaativan radan viikonlopun viimeisen näytöksen osalta noin kello 12:30

Sarjatilanne 1/5

1) Veli-Pekka Karttunen 297p
2) Philip Miemois 276p
3) Johan Ahokas 270p

Täydellisen pistetilanteen löytää täältä.

Rata SM kotisivu ja Facebook
Legends Cars Finland -kotisivu ja Facebook

Teksti: Legendsien tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo