Rallicross 11.08.2018

Lautamäki huudatti runsaslukuista kotiyleisöä – Rytkönen sinetöi Suomen mestaruuden Autokrossi-luokassa

Etualalla SuperCar-luokan voittoon ajanut Jukka Lautamäki. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä Murtoharjun uudella moottoriradalla Jalasjärvellä. 

Viime vuodesta poiketen vesisateelta onneksi säästyttiin, joten rata pysyi mainiossa kunnossa aivan loppuun saakka. Runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan huimista tilanteista sekä kaksintaisteluista läpi päivän, ja finaalilähtöjen päätteeksi saatiin juhlia myös yhtä tuoretta Suomen mestariakin.

Tahko nousi sarjakärkeen

SuperCar-luokka käynnistyi Riku Tahkon komennuksessa. Tahko vei nimiinsä kaikki alkuerät sekä semifinaalin, joten finaaliin irtosi ansaitusti paalupaikka. Finaalilähtöön Mini-kuski sai kuitenkin huonon startin, joten kärkeen ampaisi kotiyleisön suureksi riemuksi Jukka Lautamäki. Lautamäki ajoi virheettömästi aina ruutulipulle saakka, joten jalasjärveläinen pääsi juhlimaan kotikilpailussaan kauden toista SM-osakilpailuvoittoaan. Tahko taisteli itsensä lopulta toiseksi ja nousi samalla sarjakärkeen ohi Ari Perkiömäen. Kolmas oli luokan kolmannella sijalla kärkkyvä Mikko Ikonen.

– Ei hienompaa voi olla kuin voitto kotikisassa, tämä on mahtavaa. Kyllä tällainen voitto on pitkän työn tulos ja hienoa, että se osuu juuri tähän kilpailuun, Lautamäki iloitsi.

Haapamäelle kauden avausvoitto suuren fanijoukon edessä

Yksi mies oli ylitse muiden SRC-luokassa. Auton vasta viime hetkillä moottorituhon jälkeen kuntoon saanut Henri Haapamäki nappasi suurimman pistepotin jo heti alkuerissä. Sama meno jatkui heti semifinaalissa, ja sastamalalainen kruunasi upean päivän ajamalla suuren fanijoukon edessä kauden ensimmäiseen voittoonsa juuri SM-finaalin kynnyksellä. Toinen oli Joni-Pekka Rajala ja kolmanneksi itsensä taisteli Antti Suutarinen.

– Kyllä oli melkoinen päivä ja melkoinen viisi viikkoa takana, aivan uskomaton työsuoritus koko porukalta. Oli kyllä äärimmäisen hienoa, Haapamäki kiitteli.

Rajala säilytti paikkansa sarjakärjessä, mutta Haapamäki nosti itsensä toiselle sijalle ainoastaan neljän pisteen päähän Rajalasta.

– Tänään oli kyllä täysi rähinä päällä. Toi on niin tasainen luokka, että ajamalla et tahdo saada eroa ollenkaan aikaiseksi. Ero kuitenkin puolitettiin täällä ja koitetaan Kouvolassa antaa kaikkemme, joten mestaruutta lähdetään ehdottomasti hakemaan, totesi Haapamäki lopuksi.

Kuvassa Autokrossi-luokan Suomen mestaruuden varmistanut Juha Rytkönen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Juha Rytkönen varmisti Suomen mestaruuden Autokrossi-luokassa!

Ensimmäistä kauttaan rallicrossin SM-sarjassa kilpaileva Rytkönen on ollut läpi koko kauden aivan ylivoimaisessa vauhdissa. Mies on voittanu kaikki 20 tähän mennessä ajettua lähtöä, eikä pysäyttäjää hänelle ole vielä löytynyt.

Kautta on ajamatta vielä yksi osakilpailu, kahden viikon päästä käynnistyvä Rallycross Festival Kouvola, mutta Rytkösen ylivoimasta kertoo jotain se, että hän varmisti mestaruutensa jo tänään ajetussa Jalasjärven osakilpailussa.

– Oli hieno viikonloppu, auto pelasi loistavasti ja huoltomiehet toimi paremmin kuin hyvin. Finaalipaikoista uskalsin haaveilla ennen kauden alkua, mutta en mistään tällaisesta. Kyllä tämä 20 voittoa 20 mahdollisesta tuli täytenä yllätyksenä, tuore Suomen mestari Juha Rytkönen riemuitsee.

Toiseksi Autokrossi-luokassa ajoi Tero Tukiainen ja kolmas oli Joni-Pekka Rajala. Tämä kaksikko on myös tasapisteissä toisella sijalla, kun lähdetään valmistautumaan kohti kauden huipentavaa Kouvolan osakilpailua.

Crosskart-luokalle kyseessä oli vasta kauden kolmas osakilpailu. Voittoon ajoi Aatu Matikainen ennen Valtteri Koskea, kolmas oli Konsta Saarinen.

RX Academy marssitti kuljettajansa niin ikään vasta kauden kolmanteen osakilpailuun. Voiton vei nimiinsä suomalaisyleisön iloksi Sami-Matti Trogen. Toinen oli Puolan Oskar Leitgeber ja kolmanneksi sijoittui Viron Marko Muru.

Rallicrossin SM-sarja huipentuu kahden viikon kuluttua ajettavaan Rallycross Festival Kouvola -viikonloppuun, jossa mittaa toistaan ottavat kotimaisten kärkinimien lisäksi RallyX Nordic -sarjan Pohjoismaalaiset tähtikuljettajat. Tätä spektaakkelia ei kannata missata!

Kotimaisen rallicross-kauden 2018 huipentavan Rallycross Festival Kouvolan lipunmyynti on nyt avattu!

Lauantaina 25.8. radalla nähdään SM-luokista Autokrossi, SRC ja Crosskart. Sunnuntaina vauhdissa ovat sekä kotimaiset että RallyX Nordicin SuperCarit sekä RX Academy ja niin ikään RallyX Nordicin Supercar Lites -luokka.

LIPUT:

LA 25.8.: 15 EUR

SU 26.8.: 20 EUR

Koko viikonloppu: 30 EUR

Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Lippukauppaan pääset tästä!

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross