Ralli 15.07.2019

Lauri Joonalla lähes täydellinen testikisa ennen Jyväskylän MM-rallia

Lauri Joona otti voiton Autoglym Rallissa. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen.

Yleiskilpailun voitto, ylivoimainen luokkavoitto, yhtä vaille kaikkien erikoiskokeiden pohja-aika, JWRC-sarjajohtajan päihittäminen. Siinä Laurin Joonan saavutukset viime lauantaina ajetusta Autoglym Rallista.

Uransa ensimmäiseen MM-ralliin valmistautuvalla 22-vuotiaalla sastamalalaisella Lauri Joonalla ei tällä hetkellä ole vapaa-ajan ongelmia. Sitä ei nimittäin ole. Kesätöidensä ohessa 22-vuotias logistiikan opiskelija valmistautuu uransa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin.

– Auto haettiin M-Sportilta Puolasta heinäkuun alussa ja siitä lähtien sitä on valmisteltu Jyväskylää varten, Joona kertoo.

Lauri Joona oli vahvin lähes kaikilla erikoiskokeilla. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen.

Auto, jolla Joona aikoo kesyttää Sorateiden Grand Prix’n legendaariset erikoiskokeet, on M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019. Vastaavilla kilpureilla ajetaan myös junioreiden MM-sarjassa (JWRC). Ennen Joonan kotiseudulla ajettua Autoglym Rallia hän oli päässyt ajamaan vain yhdet testit.

– Päätimme osallistua Autoglym Ralliin Neste Rallin testimielessä. Toki aina kun kypärä laitetaan päähän ja numerot kylkiin, ajetaan myös voitosta, totesi Joona.

Testikisa sujui Joonalta ja kartturi Markus Määttäseltä erinomaisesti. Kaksikko ajoi vakuuttavasti saavuttaen lähes kaikilla erikoiskokeille pohja-ajan. Yksi erikoiskoe lipsahti junioreiden MM-sarjaa tällä hetkellä johtavan Jan Solans Baldón nimiin, kun Joonalla oli hieman tilanteita auton osuttua kuoppaan ja kärsittyä hieman rengasvaurioita.

Ralli SM-sarjan SM3-luokkaa johtava Joona vei Autoglym Rallissa nimiinsä sekä luokkavoiton että yleiskilpailun voiton. Yleiskilpailun voiton myötä hän sai nimensä kiertopalkintoon, josta löytyy aiemmilta vuosilta mm. Carlos Sainzin, Tommi Mäkisen, Juha Kankkusen ja Thierry Neuvillen nimet.

– Suuri kunnia saada nimi samaan joukkoon! Kisasta jäi hyvät fiilikset, kun saatiin hyvät testikilometrit alle. Nyt sitten jäädään odottamaan Neste Rallia, iloitsi Joona maalissa.

Lauri Joona sai voittonsa ansiosta nimensä kiertopalkinnon komeaan listaan. Kuva: Jarno Saari.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Ralli, ajetaan Jyväskylässä ja sen ympäristössä 1.-4. elokuuta.

Teksti: Lauri Joonan tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli