MM-Ralli 05.08.2019

Lauri Joonalla erinomainen MM-debyytti Jyväskylässä – “Hienoa vetää, kun porukkaa on paljon reitin varrella”

Lauri Joona oli tyytyväinen Suomen MM-ralliinsa. Kuva: Honza Froněk.

Lauri Joonan ralliuran ensimmäinen MM-startti Jyväskylässä sujui varsin mallikkaasti. Lopputuloksissa 22-vuotias sastamalalainen oli paras suomalainen ensikertalainen ja kaksivetoisten autojen kolmas.

Viikonloppuna Jyväskylän seudulla ajettu Neste Ralli oli Lauri Joonalle uran ensimmäinen MM-ralli. Ennen kilpailun alkua nuori rallikuljettaja oli varsin maltillinen tulostavoitteessa.

– Ehjää kisaa lähetään rakentamaan. Malttia pitää olla, kisa on pitkä ja haastava. Mitään erityistä tulostavoitetta ei ole. Maaliin kun pääsee, niin on aika korkealla tuloslistassa, Joona kertoi.

M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019, jolla Joona ja kartturi Markus Määttänen osallistuivat MM-ralliin, toimi lähes koko kisan hienosti ja meno maittoi. Varman ajon taktiikan uransa ensimmäiseen Jyskälään laatinut Joona aloitti perjantaina omien sanojensa mukaan varovasti kiviä kierrellen.

– Varsinkin kahteen kertaan ajetut pätkät menivät huonoon kuntoon, erityisesti näin isolla lähtönumerolla ajaville.

23 erikoiskoetta sisältänyt Sorateiden Grand Prix oli nimensä veroinen ja legendaariset pikataipaleet saivat nuoren ensikertalaisen vilpittömät kehut.

– Päijälä oli kyllä mahtava pätkä, nautittiin sen hienoista hyppyreistä. Kakariston legendaarinen risteys oli myös todella hieno kokemus, hehkutti Joona.

Kisaan laadittu taktiikka toimi ja pikkuhiljaa Joona ja Määttänen nousivat tuloslistassa lähemmäs kärkeä. Ruuhimäen päätöserikoiskokeen jälkeen kaksikko löytyi kaksivetoisten autojen tuloksista kolmannelta riviltä. Taakse jäi nippu kovia suomalaisia ja ulkomaisia kilpakumppaneita.

– Hienoa on ollut vetää, kun on porukkaa ollut paljon reitin varrella. Ihan mahtava kokemus, ja tulos oli parempi kuin olisin uskaltanut kuvitella.

Yhteensä kaksivetoisten kisaan starttasi 23 autokuntaa.

Lauri Joonan vauhti parani loppua kohden. Kuva: Honza Froněk.

MM-rallin jälkeen Joona ja Määttänen jatkavat SM-pisteiden metsästystä elo-syyskuun vaihteessa Laitilassa. Ennen kahta viimeistä SM-osakilpailua kaksikko johtaa SM3-luokkaa.

Neste Ralli 2019 lopputulokset – luokka RC4 (kaksivetoiset)

1. Tom KRISTENSSON – Henrik APPELSKOG SWE 2:55:17.2

2. Jan SOLANS – Mauro BARREIRO ESP +1:28.0

3. Lauri JOONA – Markus MÄÄTTÄNEN FIN +6:10.4

4. Arttu LÄHDENIEMI – Aki SUUTARINEN FIN +6:33.0

5. Adrien FOURMAUX – Renaud JAMOUL FRA +6:44.3

6. Roland POOM – Ken JARVEOJA EST +11:54.8

Teksti: Anu Haapalainen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli