Ralli 21.01.2019

Lauri Joona valmiina Tunturin valloitukseen – “Pitää ajaa kovaa, mutta tarkasti”

Lauri Joona hakee SM-mitalia pian alkavalla kaudella. Kuva: AKK / Toni Ollikainen.

Sastamalasta kotoisin oleva 22-vuotias rallikuljettaja Lauri Joona starttaa alkavaan SM-kauteen mitalinkiilto silmissä. Kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tavoitteena on sijoitus kolmen parhaan joukossa.

Rallin SM-sarja käynnistyy tällä viikolla perinteisellä Arctic Lapland Rallyllä, eli tuttavallisemmin Tunturirallilla. Lauri Joonalle nyt alkava kausi on toinen SM-sarjassa. Hän kilpailee SM3-luokassa GGTurbo Ford Junior Rally Teamin ilmoittamana Ford Fiesta R2 -autolla. Nuotteja tälle kolmannen polven rallikuljettajalle lukee viime kauden tapaan Markus Määttänen.

– Eka kausi SM-sarjassa oli kaiken kaikkiaan varsin opettavainen ja saatiin kyllä paljon arvokasta kokemusta. Kauden edetessä nostettiin sijoituksia, saavutettiin paikka AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kisan finaaliin ja päästiinpä kotikisassa jo podiumille! Harmi, että kauden viimeinen kisa päättyi keskeytykseen, kertaa Joona debyyttikauttaan.

Ennen SM-kauden avausosakilpailua kuljettajakaksikko on ajanut tammikuussa testejä pariin otteeseen.

– Ekalla testikerralla auto tuntui hyvältä ja pitoa löytyi uusista pyöristä jopa niin paljon, että Fiesta kellahti kyljelleen! Tiedossa oli siis pientä naputtelua, minkä jälkeen päästiin takaisin testien pariin. Toisella kerralla päästiin ajamaan parilla eri tiellä ja mittariin kertyi reilut 140 testikilometriä. Auto toimii hyvin.

Nuoresta iästään huolimatta Lauri Joona starttaa jo neljännen kerran Tunturiralliin. Aiemmilta vuosilta saavutuksina on niin Suomi Cupin luokkavoitto kuin keskeytyskin. Viime vuonna Joona ja Määttänen sijoittuivat SM3-luokan kuudenneksi.

Tänä vuonna Arctic Lapland Rallyssä kilpailee SM3-luokan paremmuudesta 11 autokuntaa. Vaikka viime kauden mitalisteja ei kisassa nähdä, pitää Lauri Joona luokan tasoa kovana. Realistisena tavoitteena on sijoittua lopputuloksissa kolmen sakkiin.

– SM3-luokan taso on jo vuosia ollut tosi kova. Tänä vuonna mukana on paljon uusia nuoria kuskeja, joiden vauhti on vielä arvoitus. Näitä kavereita ei todellakaan pidä aliarvioida.

– Tunturi on hieno ralli. Siellä ajaminen on ihan erilaista kuin muualla, vaikka tänä vuonna reitillä ei ole kuulemma niin paljoa lunta kuin aikaisemmin. Reitti on pitkä, mutta tykkään kun saa ajaa. Pätkät on haastavia, kun pitää ajaa kovaa, mutta tarkasti, että pääsee kisan maaliin.

Ralli SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Rally, käynnistyy perjantaina 25.1. kello 12.00 Rovaniemen keskustasta Lordiaukiolta. Kilpailun maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina kello 18.50 alkaen.

Rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 243,78 kilometriä. Reitin kokonaispituus on 855,27 kilometriä.

Ilmoittautuneiden lista, tulosseuranta ja muut tärkeät linkit löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta www.rallism.fi.

Teksti: Lauri Joona -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta