Ralli 01.09.2019

Lauri Joona liukasteli kuudenneksi Laitilassa

Laitilan SM-ralli oli Lauri Joonalle irtosoran takia haastava. Kuva: Hannu Rainamo

Ralli SM -sarja jatkui yli kahden kuukauden kesätauon jälkeen Laitilassa järjestetyllä SM Oili Jalonen Rallilla. SM3-luokan kuljettajat olivat tälläkin kertaa lähtölistassa ylimpänä, ja luokkaa johtanut 22-vuotias sastamalalainen Lauri Joona starttasi kisaan numerolla 3.

Ennen kisaa Joona enteili kisasta tulevan haastavan nimenomaan lähtöpaikan vuoksi.

– Irtosoraa on tosi paljon ja tiet ovat kovavauhtisia. Haastava kisa tulossa näin pienellä lähtönumerolla, Joona ennusteli ennen starttia.

GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa ajavat Joona ja kartturi Markus Määttänen lähtivät metsästämään kisasta mahdollisimman suurta pistepottia M-Sportilta heinäkuun alussa hankitulla Ford Fiesta R2T 2019 -autolla. Auto on sama, millä kaksikko osallistui Neste Ralliin. Ennen viikonlopun osakilpailua kaksikko sai arvokasta oppia ja hyviä vinkkejä rallivalmentaja Kristian Sohlbergilta ja kartturi Janne Fermiltä. Tavoitteet tulevaan kisaan oli siis syystä asetettu korkealle.

– Kisasta tavoitteena on luokkavoitto. Se olisi erityisen tärkeää, jotta saadaan mahdollisimman hyvät pisteet kasaan ennen kauden päätöskisaa, kertoi Joona.

Laitilassam irtosora ja nopeat tiet tekivät kuitenkin tehtävänsä ja huoltoon tullessa Joona ja Määttänen olivat sijalla kuusi, lähes 50 sekuntia kärkeä perässä.

– Koitetaan ajaa hyviä aikoja lopuille toiseen kertaan ajettaville pätkille ja viimeinen liukastellaan sitten maaliin saakka, totesi Joona huoltotauolla jäljellä olevista erikoiskokeista.

Hyvästä loppukiristä huolimatta Joona ja Määttänen saapuivat maaliin kuudensina, hieman yli minuutin voittaja Heikki Koski-Lammille jääneenä. Vaikka tulostavoite ei täyttynytkään, oli kuljettajapari suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa.

– Fiilikset on pääasiassa hyvät. Lähtöpaikka oli tällä kertaa huono, kun irtosoraa oli paljon eikä eilen tullut sitä ennustettua vesisadettakaan. Saatiin kuitenkin hyviä aikoja ajettua toiseen kertaan ajettavilla pätkillä. Viimeisessä kisassa sitten isketään, siellähän on jaossa 1,5 -kertaiset pisteet.

Sarjapisteissä Joonan tiimikaveri Sami Pajari siirtyi Laitilan sijoituksensa myötä ykköseksi ennen Joonaa. SM-mitalien kohtalo sinetöidään siis kauden päätöskisassa Salon ja Turun maisemissa 27.-28. syyskuuta.

Teksti: Lauri Joonan tiedotus / Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli