Ralli 15.10.2019

Lauri Joona ajoi toiseksi Saarenmaa Rallissa

Lauri Joona nautti ajamisesta Virossa. Kuva: Rallyphotos Finland.

Lauri Joonan hyvin sujunut rallikausi kotimaassa sai jatkoa uran ensimmäisessä kilpailussa ulkomailla. Kotiin tuomisina oli toinen sija Virossa ajetusta Saarenmaa Rallista.

Ralli SM -sarjan SM3-luokan hopeamitalistilla, sastamalalaisella, 22-vuotiaalla Lauri Joonalla on ollut kiireitä SM-sarjan päättymisen jälkeen. Ensin oli vuorossa kauden toiset Flying Finn Future Star -finaalitestit Pajulahdessa ja heti sen jälkeen käännettiin kilpurin nokka kohti etelää, missä nuorukainen osallistui ensimmäiseen ulkomaiseen ralliinsa, Virossa kisattuun Saarenmaa Ralliin.

– On monta kertaa ollut mielessä lähteä kisaamaan johonkin ulkomaille. Kun kausi saatiin Suomessa hyvin pakettiin, mietimme, voisiko johonkin lähteä vielä ajamaan. Tämä sattui olemaan sopivasti kalenterissa ja olen kuullut pelkkää positiivista kisasta, kertoi Joona.

Joonan rallikauteen 2019 on kuulunut Ralli SM -sarjan seitsemän osakilpailun lisäksi Jyväskylän MM-osakilpailu Neste Ralli sekä kotiseudulla ajettu Autoglym-Ralli. Niinpä Viroon lähdettiin ottamaan oppia rennolla asenteella.

– Tavoitteena oli saada ehjät kilometrit ja oppia erilaisesta tiestöstä. Varovainen tavoite oli asetettu podiumille, mutta vaikeahan se on arvailla etukäteen, kun ei ole tietoa, kuinka lujaa paikalliset ajaa, kertoili Joona leppoisaan tyyliinsä.

Saarenmaa Ralli oli Viron rallisarjan tämän kauden viimeinen eli seitsemäs osakilpailu. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin 13 erikoiskoetta, joiden kokonaispituus oli lähes 120 kilometriä. Joona kilpaili kartturinsa Markus Määttäsen kanssa EMV3-luokassa, johon oli ilmoittautunut 10 autokuntaa.

– Tiet olivat todella liukkaita Suomeen verrattuna ja paikallisten mukaan samanlainen “heikko pito” on sekä Virossa että Latviassa ja Liettuassa. Reitti oli muutenkin mielenkiintoinen. Välillä ajettiin ihan merenrannan vieressä ja sitten kaupungin keskustassa. Pääasiassa reitti oli kuitenkin sorateillä, mutta nekin olivat hieman erilaisia kuin kotimaassa ja märkä keli teki olosuhteet haastaviksi.

Kaksikon kisa sujui ilman suurempia murheita, ja lopputuloksissa he sijoittuivat hienosti toiseksi jääden luokan voittajasta vajaat puoli minuuttia.

– Kisa itsessänsä sujui nousujohteisesti. Saatiin ajettua muutama pohja-aika sekä kaikki pätkät läpi ja sitä kautta oppia. Hieno kisa kaikin puolin ja järjestelyt olivat huippuluokkaa!

Viron kisaan päättyi myös Joonan ja Määttäsen rallikausi 2019. Tulevan vuoden suunnitelmat on tarkoitus lyödä lukkoon vielä tämän vuoden puolella, marras-joulukuun vaihteessa.

Teksti: Anu Haapalainen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli