Drifting 13.09.2018

Lauri Heinonen pistejohdossa Kemoran finaaliin “Mestaruutta lähdetään hakemaan”

Viime vuoden Kemoran osakilpailussa Lauri Heinonen sijoittui kolmanneksi. Kuva: AKK/Erkki Hautaviita

Driftingin SM-sarjan mestaruus ratkaistaan tulevana lauantaina 15.9. Kemoran moottoriradalla Keski-Pohjanmaalla. Lauri Heinonen (RadalleUA) lähtee Radalle.comin järjestämään SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun selvässä pistejohdossa. Sarjassa toisena ennen viimeistä osakilpailua on Henri Haanpää (LapUA) ja kolmantena viime vuoden mestari Juha Pöytälaakso (FPDA).

Driftingin SM-sarjassa tasaisuus on ollut valttia tällä kaudella. Kauden päätösosakilpailuun lähdettäessä sarjaa selvällä piste-erolla johtavalla Lauri Heinosella ei ole vielä allaan osakilpailuvoittoa, mutta kakkossijoja sekä kolmossijoja löytyy molempia kaksi. Kemoraan 26-vuotias porilainen lähtee kuitenkin ainostaan yksi tavoite mielessään.

– Kulunut kausi on ollut tasaisen menestyksekäs tähän asti, ja jokaisesta kilpailusta on tullut pokaali palkintopallipaikan merkiksi. Kemorasta lähdetään kuitenkin ehdottomasti hakemaan osakilpailuvoittoa ja sitä kautta mestaruutta, Heinonen toteaa.

Pisteiden valossa Heinonen lähtee päätösosakilpailuun erittäin hyvistä asemista. Hän johtaa sarjaa 78 pisteen erolla seuraavana olevaan Henri Haanpäähän, ja sarjassa kolmantena oleva Juha Pöytälaakso on pisteen perässä Haanpäätä. Heinonen kuitenkin vakuuttaa, ettei varaa varmisteluun ole.

– Taktiikkana on ajaa heti alusta asti täysillä, eikä ylimääräisiä mahdollisuuksia muille jätetä. Talli on ahkeroinut auton kimpussa ja perään on saatu entistä enemmän pitoa, joten lujaa tullaan menemään, Heinonen vakuuttaa.

Myös sarjassa toisena oleva Henri Haanpää on ajanut varsin tasaisen kauden ajoittaisista tekniikkaongelmista huolimatta.

– Voimansiirron kanssa on ollut kauden aikana jonkin verran ongelmia, joten siihen nähden kausi on mennyt varsin hyvin. Mestaruus oli tavoitteena kauden alussa, mutta nyt sen saavuttaminen on jo varsin epätodennäköistä ja vaatisi Laurin ison epäonnistumisen, Haanpää myöntää.

Sarjan viimeiseen osakilpailuun Haanpää lähtee kuitenkin luottavaisin mielin ja voitonkiilto silmissä.

– Kemorasta on tavoitteena sekä lajittelun että koko kilpailun voitto. Rata on itselleni hyvin mieluisa ja sopiva, josta on ennenkin tullut menestystä. Tekniikan pitäisi olla hyvässä kunnossa ja luotto omaan ajoon on kova, joten muut joutuvat tällä kertaa tyytymään palkintopallin matalimpiin tasoihin, Haanpää lataa.

Sarjassa kolmantena majailevalla Juha Pöytälaaksolla on kuluneelta kaudelta vyöllään kaksi osakilpailuvoittoa – toinen kauden avauskilpailusta Artukaisista ja toinen SM-viikon osakilpailusta Helsingin Malmilta. Miehen sarjasijoitusta selittää kauden neljäs osakilpailu, jonka Pöytälaakso joutui jättämään väliin driftingin EM-sarjan osakilpailun päällekkäisyyden vuoksi. Kemoraan mies lähtee kuitenkin voitto mielessään.

– Tähän mennessä on SM-sarja sujunut varsin hyvin, mutta Seinäjoen osakilpailun väliin jättäminen tietysti rokotti mestaruusmahdollisuuksia. Varoituksen sana on kuitenkin kilpakumppaneille lähetettävä. Täysillä ajetaan, periksi ei anneta ja Kemorasta otetaan voitto kotiin. Kilpailun jälkeen katsotaan millaiseen sijoitukseen se riittää sarjassa, Pöytälaakso päättää.

Kemoran osakilpailun alustava aikataulu, lauantai 15.9.

Klo 8:45    Ohjaajakokous
Klo 9:30    Vapaat harjoitukset
Klo 12:00    Lajittelut
Klo 15:00    Finaalit

Osoite: Kemorantie 161, 69750 Veteli

Liput: 2 päivän lippu 17,40e. Perhelippu 2 aikuista + 1-3 lasta 42,00e

Teksti: Drifting SM Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting