Crosskart 23.01.2019

Lauri Halonen tempaisi Kouvolassa – julkisti crosskartin uuden ulkoasun ja kampanjoi koulukiusaamista vastaan

Timo Nisula, Lauri Halonen ja Toni Lukander. Kuva: Sami Halonen

Kouvolalainen 9-vuotias Lauri Halonen julkisti näyttävästi uuden yhteistyökumppanin, kun Kouvolan Lakritsi ja Halonen löivät kättä päälle ja tempaisivat samalla koulukiusaamista vastaan Sarkolan koulussa. Samassa yhteydessä Halosen auto sai “kasteen”, ja se tunnetaan nyt nimellä Laten Lakuauto.

– Olen iloinen, kun Kouvolan Lakritsi lähti minun matkaan mukaan. Tehdään yhteistuumin tästä hyvä kausi, koulunsa pihalla hymyilevä Halonen kertoo.

Tiistainen koulupäivä oli koko opinahjolle erityinen. Laten Lakuauton ja maistuvien lakritsituliasten lisäksi #eikiusita-kampanja rantautui Kouvolaan keulakuvanaan autourheilija Toni Lukander. Oppilaat olivat päivästä innossaan ja sopivat Lukanderin johdolla, että heidän koulussa ei kaveria kiusata.

– Meidän koulussa on aina ollut turvallisen tuntuista olla ja opiskelu on ollut kivaa. Uskon että tämä päivä jää monelle mieleen, ja meillä on täällä entistäkin parempi ryhmähenki, Halonen toteaa.

Kouvolan Lakritsin historian ensiaskeleet otettiin jo vuonna 1906. Lakritsin valmistus aloitettiin myrskyisänä vuonna 1945, ja Kouvolaan toiminta siirtyi vuonna 1960. Koko kansan suosikkiherkku sai vuonna 1995 tunnustusta, kun se valittiin Suomen parhaaksi lakritsiksi MTV3:sen Suomen Paras -ohjelmassa. Kouvolan Lakritsin puolesta terveiset koululle tuliaisten kera toi myös lakutehtailija Timo Nisula.

– Lauri on hyvä esimerkki nuoresta urheilijasta jolla on selkeä päämäärä. Olemme sopineet tukevamme toisiamme tavoitteissa, molemmat pyrimme hoitamaan oman ruutumme niin hyvin kuin mahdollista, Nisula kertoo.

Crosskartin jo 6-vuotiaana aloittanut Halonen ajaa tulevalla kaudella sekä FinRX-sarjan että Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan 85cc -luokassa. Halosen kausi alkaa jo tulevana viikonloppuna OP Marttila Sprintillä.

Crosskartien talvisarjaan kuuluu kolme osakilpailua. FinRX starttaa Vilppulasta 11. toukokuuta, ja viiden osakilpailun sarja päättyy Hyvinkäälle elokuun lopussa.

NEZ-kapinoiden kimppuun nuorukainen pääsee toukokuun alussa. Sarja alkaa Riiasta ja finaali ajetaan Hyvinkäällä FinRX -kilpailuviikonloppuna.

Teksti: Sami Halonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart