Crosskart 29.01.2020

Lauri Halonen starttaa crosskart-kauteen hattutemppu mielessään

Lauri Halonen vastaanotti Mestareiden illassa Lahdessa NEZ-mestaruusmitalin. Kuva: Toni Ollikainen

Viime vuonna Crosskarteissa Pohjois-Euroopan alueen mestaruuden vienyt, Suomen FinRX-sarjassa talvisarjan voittanut, ja kesäsarjassa viidenneksi ajanut Lauri Halonen lähtee viikonloppuna alkavaan uuteen kauteen kovin tavoittein. 85-kuutioisten luokassa jatkava kouvolalainen mielii uusia talvisarjan mestaruuden ja nousta kesäsarjan päätteeksi keskimmäiselle korokkeelle, sekä puolustaa NEZ-sarjan mestaruutta.

Crosskartien talvisarjassa ajetaan kolme osakilpailua, kesällä osakilpailuja on FinRX-sarjassa viisi ja NEZ-sarjassa neljä, näiden lisäksi 10-vuotias Halonen aikoo urakoida kartingin parissa. Kovin mahdollinen tavoite on asetettu, hattutemppu vaatii täydellisen onnistumisen.

– Kauden tavoite on voittaa sarjat, se vaatii kyllä kovaa suorittamista niin kuljettajalta kuin koko tiimiltäkin. Olen päässyt ajamaan kesäkeleissä kuten kaikki muutkin Etelä-Suomen kuljettajat, viikoittainen harjoittelu crosskartilla on ollut mahdollista, myös sisäkarting on ollut vahvana mukana harjoittelussa, Halonen kertoo.

Innokkaan autourheilijan taustalla tehdään paljon työtä ajamisen ja uran eteen. Sami Halonen kiertää ratoja poikansa kanssa.

– Laurin panostus kauteen ja koko harrastukseen on saanut ison buustin hänen menestyksestä. Ajokilometrejä on kertynyt huomattava määrä eri autoilla, viime vuonna Lauri kiersi ratoja yli 5000 kierrosta, myös simulaattori on ollut vahvana tukena ajoharjoittelussa. Roolini on kuljettaa, tukea, toimia hierojana ja managerina, pitää autoa kunnossa ja hoitaa kaikki juoksevat asiat, jotta Lauri saa keskittyä ajamiseen, ja mitä kaikkea ne vesselit nyt siellä varikoilla keksivätkään, isä Sami Halonen naurahtaa.

Halosen kausi alkaa tulevana viikonloppuna Joensuusta. Rallisprintin tavoin ajettavan crosskartin talvisarjan avausosakilpailu käydään SM-viikkojen yhteydessä sunnuntaina 2.2. Joensuun raviradalla. Kilpailua pääsee seuraamaan joidenkin luokkien osalta Yle Areenasta klo 13:00 alkaen, koko kilpailun kattava kooste esitetään myöhemmin AlfaTV:llä.

– Hyvällä fiiliksillä mennään kauden avaukseen, laku-autoon on tehty pientä muutosta viimekauden jälkeen, katsotaan kuinka muutokset toimivat kilpailussa, Lauri Halonen päättää.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart