Crosskart 04.02.2020

Lauri Halonen kiidätti Lakuauton voittoon Joensuun SM-viikolla

Lauri Halonen avasi talvikautensa voitokkaasti. Kuva: Timo Louhelainen

Kouvolalainen 10-vuotias Lauri Halonen ajoi FinRX-sarjan talvikauden avauskilpailussa selkeään voittoon. Crosskartien 85-kuutioisten luokassa ajava talvisarjan hallitseva mestari oli nopein jokaisella kolmesta kierroksesta. Halonen johtaa nyt talvisarjaa kolmella pisteellä.

Viime viikkoisten SM-viikkojen yhteydessä järjestetty FinRX-talvisarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Joensuun raviradalle tehdyllä 2,2 kilometrin mittaisella radalla. Kilpailu käytiin rallisprintistä tutulla tavalla, kuljettajat lähetettiin reitille yksitellen. Jokainen kuljettaja sai kolme mahdollisuutta, kierroksittain saadut pisteet määrittelivät voittajan.

Halonen ajoi ensimmäisellä kierroksella viiden sekunnin pohja-ajan, toisella yrityksellä ero kakkoseen säilyi samana. Suoritusten virheettömyydestä kertoo se, että Halonen ajoi jokaisella kierroksella puolen sekunnin sisään, eroa nopeimman ja hitaimman kierroksen välillä oli ainoastaan neljä sekunnin kymmenystä. Vauhti oli kohdallaan, riskien minimoimiseksi käytiin ennen viimeistä suoritusta isältä pojalle -keskustelu.

– Rata oli tekninen, siellä oli muutamia tiukkoja mutkia ja se oli tosi hieno ajaa. Kaikki toimi hyvin, auto pelasi, kuski oli kunnossa ja tiimi toimi hienosti. Iskä sanoi ennen kuin lähdin viimeiselle kierrokselle, että mun pitää ajaa rauhallisemmin, etten aja penkkaan enkä kaada. Tuli hyvä fiilis voitosta, kiitoksia kaikille kilpakumppaneille ja mun tiimille, Halonen kertoo iloisena.

FinRX-talvisarjan seuraavat, ja samalla viimeiset osakilpailut ajetaan 22.-23. helmikuuta. Pisteistä taistellaan lauantaina Siikajoella ja sunnuntaina Raahessa.

Lauri Halosen kierrosajat olivat tasaisia Joensuussa. Kuva: Timo Louhelainen

Sarjatilanne 1/3 osakilpailua:

1) Lauri Halonen 30 pistettä
2) Aleksi Suono 27p.
3) Joonatan Ylilammi 25p.

Teksti: Lauri Halosen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart