Crosskart 09.03.2020

Lauri Halonen crosskartien Suomen juniorimestariksi

Lauri Halonen oli vahva koko talvikauden ajan. Kuva Katri Heikkinen.

10-vuotias Lauri Halonen voitti FinRX Winter Crosskart -sarjassa 85cc-luokan Suomen juniorimestaruuden. Viime talven cup-mestaruuden seuraksi tullut SM-kulta tuli täysin puhtaalla suorituksella, Halonen voitti kaikki kolme osakilpailua.

FinRX-sarjassa ajetaan sekä talvi- että kesäsarjat. Talvella kilpailut ajetaan sprint-tyyppisesti, kesällä kilpaillaan rallicrossradoilla. Nyt ensimmäistä kertaa SM-arvon saanut talvisarja käsitti kolme osakilpailua, kaksi viimeistä ajettiin perättäisinä päivinä Raahessa, kauden ensimmäinen osakilpailu oli Joensuussa. Halonen oli pitelemätön kauden alusta saakka. Hän voitti Joensuussa kaikki ajamansa kierrokset.

– Rata oli tekninen. Siellä oli muutamia tiukkoja mutkia ja se oli tosi hieno ajaa. Kaikki toimi hyvin, auto pelasi, kuski oli kunnossa ja tiimi toimi hienosti. Iskä sanoi ennen kuin lähdin viimeiselle kierrokselle, että mun pitää ajaa rauhallisemmin, etten aja penkkaan enkä kaada, Halonen kertoi kauden avausvoiton jälkeen.

Talven SM-sarja oli vaarassa typistyä yhden osakilpailun mittaiseksi tynkäsarjaksi sääolosuhteiden pakottamana. Raahelaisten sitkeä työ kuitenkin tuotti tulosta, ja Kiilun moottoriradan ympäristöön rakennettu reitti oli saatu kovalla työllä jäädytettyä. Aurinkoisena lauantaina Halonen oli hyvässä iskussa ja voitti kaikki kolme kierrosta selkeillä eroilla. Kouvolalainen vankisti sarjajohtoaan.

Toisena kilpailupäivänä sunnuntaina taivas oli harmaa ja navakka tuuli piiskasi Kiilun rata-aluetta. Rata ajettiin nyt päinvastaiseen suuntaan kuin lauantaina. Halonen aloitti jälleen pohja-ajalla. Toiselle kierrokselle lähdettäessä tiimissä oli käyty lyhyt palaveri, ja ajamista rauhoitettiin. Nyt oli tärkeintä kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ilman ylimääräisiä riskejä, keskeytykseen ei ollut varaa. Halonen tuli reilun kilometrin mittaisen radan tarkasti, aika oli toiseksi nopein. Mestaruus oli tässä vaiheessa jo käden ulottuvilla, viimeiselle kierrokselle ajotapaa rauhoitettiin entisestään. Talvikauden viimeisellä kierroksella Halonen toi “Lakuauton” riskejä vältellen maaliin. Aika oli kierroksen paras, ja suoritus löi sinetin mestaruudelle.

– Kisa meni ihan hyvin. Ensimmäisellä kierroksella oli vähän haasteita, kun osuin lumipenkkaan. Onneksi pääsin sieltä pois. Kolmas kierros oli paras, keskityin siihen kunnolla ja ajoin rauhallisesti. Se tuotti tulosta. Maalissa oli hieno tunn,e kun voitin mestaruuden. Paljon kiitoksia yhteistyökumppaneille ja äidille ja isälle, “Lakulähettiläs” Halonen iloitsee.

FinRX-kesäsarja alkaa toukokuussa Joensuussa ja päättyy Vilppulan finaaliin elokuun lopussa. Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua.

Lauri Halonen pääsi juhlimaan voittoa ja titteliä. Kuva: Toni Lönnroos.

Lopputulokset FinRX Suomen juniorimestaruus:

1) Lauri Halonen 90p
2) Joonatan Ylilammi 77p
3) Aleksi Suono 71p

Teksti: Lauri Halosen viestintä, Toni Lönnroos.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart