Ralli 08.03.2016

Laura Suvanto tekee comebackin Ralli SM -sarjaan

Laura Suvanto sekä 2016 Skoda Fabia R2. Kuva: Marco Hakala

Viime kaudella Saksan ralleissa karaistunut Laura Suvanto päätti tiiminsä kanssa osallistua jälleen SM-tason ralleihin, joissa 21-vuotias neito kilpaili – kuljettajan jakkaralla – viimeksi vuonna 2014.

Turun UA:ta edustava Suvanto lähtee innokkaana ensi viikonloppuna Nilsiän ympäristössä ajettavaan Tahko SM-ralliin kalustonaan Skoda Fabia R2 -kilpuri, jonka huollosta vastaa VAG Motorsport-tiimi.

– Luulin jo hetken pystyväni elämään ilman moottoriurheilua, mutta onneksi tajusin olevani väärässä. Mikkelin SM-rallissa kartturina ollessani totesin, että onhan se ihan pakko päästä itsekin ajamaan, kun auto on valmiina tallissa, Laura Suvanto sanailee.

– Melko nopealla aikataululla saatiin kaikki onnistumaan. Puoleentoista vuoteen en ole Skodalla kilpaa ajanut, mutta viime viikonvaihteessa pääsin testeissä kilpurin kanssa taas sinuiksi.

– R2-autojen luokka (SM3) on todella kovatasoinen kilpailuluokka, joten lähdemme tekemään omaa hyvää suoritusta ja haastamaan ennen kaikkea itsemme, Laura jatkaa.

Suvannon kartturiksi lähtee kokenut Peter Flythström, jolla on runsaasti myös kansainvälistä kilpailukokemusta.

– Pete pystyy varmasti auttamaan minua myös ajosuoritukseen liittyvissä asioissa. Olen tosi innoissani, kun pääsen taas ajamaan.  Viime lauantain ennakkotestit olivat oikein hyvät ja saimme paljon kehitystä aikaiseksi.

SM-talvikauden päättävä Tahko SM-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ja lauantaina viisi pätkää.

Ensimmäinen kilpailija starttaa Tahkovuorelta rallireitille perjantaina klo 18.30 ja saapuu yötauolle klo 20.30 jälkeen. Kilpailu jatkuu lauantaina klo 10 ja maaliin kilpailijoita odotetaan klo 15.30 alkaen.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta