Ralli 15.03.2016

Laura Suvannolla vaiherikas ralli Tahkolla

Laura Suvanto ja kartanlukija Peter Flythström sijoittuivat SM3-luokassa sijalle 16. Kuva: Jarno Saari

Talvikausi ajettiin päätökseen Ralli SM -sarjan osalta viime viikonloppuna Nilsiän Tahkovuorella. Laura Suvanto osallistui ensimmäiseen SM-ralliinsa reilun vuoden tauon jälkeen.

Vaativan ja melko ongelmallisen kilpailun jälkeen Suvanto ja kartanlukija Peter Flythström sijoittuivat sarjan suosituimmassa ja kovatasoisimmassa kilpaluokassa (SM3) sijalle 16.

Tahko SM-ralli oli kaksipäiväinen tapahtuma, jonka avauspäivän ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta illan pimeydessä. Aloitus oli tahmea Suvannon autokunnalle, kun sijoitus oli 22:s.

– Oli kyllä tosi haastavat tiet ja olosuhteet! Viikon takainen testi peltojääradalla ei oikein palvellut, sillä Tahkolla oli hirveät spoorit ja sohjoinen tie. Kisan alussa suurin vika oli ratin ja penkin välissä, kun kilpailutuntuman puute näkyi armotta kellossa.

Turun UA:ta edustava Skoda Fabia R2 -kuljettaja lähti toiseen kisapäivään parantamaan omaa suoritustaan, mutta valitettavasti aamun ekalla erikoiskokeella hän ajoi kiveen ja siitä kilpuri pomppasi lumihankeen.

– Vauhtia ei tilanteessa juuri ollut, mutta osuman johdosta auton ajettavuus katosi. Tehtiin monta minuuttia nostotalkoita ja päästiin jatkamaan. Todettiin heti, että jotain meni rikki. Ratti oli vartin vinossa ja oikea etupyörä pahasti harituksella, Laura Suvanto raportoi.

– EK5:lla edellä lähtenyt kilpakumppani oli kaatanut pahasti ja oltiin jumissa pätkän varrella. Autettiin kilpailijaparia, joka vietiin myöhemmin ambulanssilla tarkastukseen. Tilanne kolahti vähän tunteisiin itselläkin, kun näki viime kauden kartturinsa loukanneen selkäänsä.

– Sen jälkeen huollossa saatiin korjattua autoa ja meneminen maittoi jälleen paremmin rallin vikoilla pätkillä. Ajamattomuus tosin näkyi vahvasti omassa tekemisessä, mutta fiilis oli kaiken kaikkiaan hyvä. Skoda on todella potentiaalinen kilpa-auto ja ensi viikonloppuna jatketaan treenaamista.

– Jäädään odottelemaan kesäkauden kisoja ja katsotaan sitten, missä rallissa ollaan seuraavaksi jälleen viivalla, Laura päätti.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta