Pienoisautoilu 17.07.2017

Laukaassa kilpailtiin viikonloppuna pienoisautoilun merkeissä

Kuva: Satu Väisänen

16. Laukaa Touring, FTT 6 -kilpailu ajettiin viikonloppuna Laukaan rantapuiston RC-radalla Laukaan Moottorimiesten järjestämänä. Paikalle oli saapunut 29 kilpailijaa taustajoukkoineen. Innokkaimmat harrastajat olivat jo torstaina saapuneet tutustumaan rataan.

Lauantaina päästiin sitten asiaan, sää suosi ja olosuhteet olivat erinomaiset. TSS-10 aloitti harjoituksensa aamu kahdeksalta kahden erän voimin. TSM-10 kilpailijoita oli kolmeen erään ja heidän urakka alkoi vartin yli kahdeksan. Laukaan RC-rata on hiukan erilainen kuin muut suomen RC-radat, lyhyitä suoria ja nopeita pitkiä kaarteita, erittäin tekninen rata. Myöskin päivän korkea lämpötila aiheutti joillekin harmaita hiuksia. Auringon paisteessa ja radan lämmetessä se hidastui, kun taas auringon ollessa pilvessä rata nopeutui. Nämä radan lämpötilan muutokset aiheuttivat kilpailijoille omat haasteensa auton säätöjen etsimisessä.

Virin alkuerät menivät pitkälti Viljami Kutvosen viedessä porukkaa. Perässä kakkospaikalle ajoi Miko Teponoja ja kolmosruutuun Joni Minkkinen. Stanussa taas Miika Laurila otti paalupaikan ja seuraaviin ruutuihin kiri Miikka Luhta ja Jona Oksanen.

Finaalit menivätkin sitten samoille miehille. Satnussa OSPA:n Miika Laurila otti selvästi voitot jokaisessa lähdössä. Luhta ja Oksanen taistelivat muista podiumpaikoista, ja tässä järjestyksessähän pojat sitten olivatkin. TSM-10- luokan voiton vei TamUA:n Miko Teponoja jännittävien finaaleiden päätökseksi. Toiseksi ajoi paalupaikkamies Viljami Kutvonen ja kolmanneksi kotiradallaan Joni Minkkinen.

Kauden päätöskisa ajetaan 5.8.2017 Raisiossa, Rannikkoseudun RC-autoilijoiden järjestämänä.

Teksti: Pentti Minkkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu