Rallisprint 06.02.2017

Laukaan Moottorimiesten juhlavuosi starttaa lauantaina LMM Rallisprintillä

Laukaan Moottorimiehet täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja mikäpä onkaan parempi tapa aloittaa juhlinta kuin rallisprint-kilpailu. Lauantaina 11. helmikuuta järjestettävä kilpailu on viety Lievestuoreelle, sinne missä moottorin pärinää on totuttu kuulemaan Kartingin, Traktor Pullingin, Motocrossin ja liukkaan kelin ajoharjoittelun merkeissä. Eikä ralliautotkaan siellä ensimmäistä kertaa liikuskele. Kilpailu on kansallinen ja Keski-Suomen alueen aluemestaruusosakilpailu.

Lievestuoreella Ajoharjoitteluradan läheisyydestä alkava kisarata sisältää mukavasti pientä metsäautotietä ja loppua kohden vauhti sen kun kiihtyy. Ruuhimäen kuuluisat hyppyrit mukaan lukien reitille kertyy pituutta noin neljä kilometriä.  Kisan osallistujamäärä ei valitettavasti suurta juhlaa ole, ilmoittautuneita on vain 56 kilpailijaa, mutta näkemistä ja kokemista on sitäkin enemmän, sillä reitti ehditään ajamaan kolme kertaa. Kaikkiaan kilpailijoita löytyy 20 eri luokasta.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 11 ja kisa ehditään ajamaan ihan päivänvalon aikaan, pienessä pakkassäässä. Kilpailun varikko, lähtö ja maalialue ovat hyvin tiiviissä ryppäässä, joten katsojilla on mahdollisuus nähdä vaivattomasti paljon. Kisapäivän ollessa pelastuslaitoksen merkkipäivänä 112, järjestäjä päätti kantaa kortensa kekoon ja palkita luokkavoittajat öljynimeytysmatoilla.

Kilpailu aloittaa Laukaan Moottorimiesten juhlavuoden, johon mahtuu myös SM-tason pienoisautoilua, Kartingia ja vuoden huipennus 20. Peurunkaralli, juhlakisa lokakuussa.

Teksti: Satu Väisänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint