Rallisprint 20.12.2017

Laukaa isännöi rallisprintin SM-avausta helmikuussa

Laukaa isännöi rallisprintin kauden 2018 avausta 11.2. Kuva: Laukaan Moottorimiehet

Laukaan Moottorimiehet saavat kunnian aloittaa Rallisprintin SM-sarjan 2018 ja mikäpä onkaan parempi paikka siihen kuin Laukaan kunnan tuleva moottoriurheilun keskittymä Lievestuoreella.

Alue on tuttu jo vuosien ajan Karting-radasta, Traktor Pulling -kartalle tuli merkit vuosi sitten ja Motocrossratakin paikalta löytyy. Ruuhimäen hyppyrit ovat ihan omaa luokkaansa useammankin rallikilpailun kautta. Viime talvena Moottorimiehet järjestivät ensimmäisen sprintin kyseisellä alueella ja kisan jälkeen todettiin alue toimivaksi niin kilpailijoille kuin yleisöllekin.

11.2.2018 ajettavan SM-rallisprintin kilpailukeskuksena toimii Jyvässeudun Ajoharjoittelurata Oy:n alue, tosin liukkautta toivotaan radalla löytyvän ihan lumen muodossa. Alueella on myös AO:n maanrakennuskoulutusta, joten apua radan muokkaukseen saadaan tarvittaessa aivan läheltä.

Neljän kilometrin taipaleen reitti on järjestävän seuran viime kisasta tuttu ja tiestöstä löytyy jokaiselle jotakin. Kilpailun luokat ovat SM-sarjasääntöjen mukaiset pakolliset ja lisänä ajetaan BMW Extreme lisäluokkana. Järjestäjä on luvannut ottaa kaikki asianmukaisesti ilmoittautuneet mukaan kisaan eikä tee karsintaa.

Laukaan kisa on ensimmäinen kahdesta lumella ajettavasta rallisprintin SM-osakilpailusta, kun kaikkiaan sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua. Kilpailuun ilmoittautuminen on nyt avattu.

Teksti: Satu Väisänen, kilpailun tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint