Uncategorized 24.01.2019

Latvanen nopein, Räsäselle suurimmat sarjapisteet Rally Trophyssä

Jyri Räsänen. Kuva: 1400 Trophy / Viestintä

Säästöpankki Ralli Iisalmessa viime lauantaina toimi sekä Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjan että Rally Trophy -sarjan avausosakilpailuna. Kuuden erikoiskokeen vaihteleva reitti oli hyvässä talvisessa kunnossa, ja talvitunnelman kruunasi liki 20 asteen pakkaskeli.

Kilpailun aloituksena oli reilun viiden kilometrin rykäisy, jonka ensimmäinen mutka romutti Sami Vepsän menestyshaaveet. Pohjat menivät Pasi Laaksomaalle 0.8 sekunnin erolla Jere Paanaseen. Kolmas oli Teemu Varjo, neljäs Henry Jäppinen ja viides Jyri Räsänen.

Paananen iski takaisin liki kahdeksan kilometrisellä kakkoserikoiskokeella, jolla eroa Jani Laaksoseen tuli 3,6 sekuntia ja kolmanneksi tulleeseen Laaksomaahan 3,8 sekuntia. Neljäs oli Roope Suomalainen, ja viides Jäppinen.

Vielä ennen taukoa ajettiin päivän pisin erikoiskoe, jolla oli mittaa kunnioitettavat 17,61 kilometriä. Pasi Laaksomaan sekä Jani Laaksosen matkanteko päättyi tälle erikoiskokeelle kun molempien autojen tekniikka petti. Selkeät pohjat ajoi Jyri Räsänen 7,5 sekunnin erolla Markus Latvaseen. Kolmas oli Paananen, neljäs Tommi Mäkinen ja viides Teemu Varjo.

Tauolle saavuttiin Jere Paanasen johdolla 6,2 sekunnin erolla Jyri Räsäseen nähden. Kolmantena tuli Teemu Varjo vajaan kahdeksan sekuntia Räsäsestä, neljäntenä Markus Latvanen reilun kuusi sekuntia Varjosta ja viidentenä Tommi Mäkinen myöskin reilun kuusi sekuntia Latvasesta.

Neljäs erikoiskoe oli liki 15 kilometriä pitkä, ja Räsänen jatkoi pohja-ajalla, 3,7 sekunnin erolla Latvaseen nähden. Kolmas oli Varjo, neljäs Roope Suomalainen ja viides Henry Jäppinen.

Markus Latvanen hyökkäsi reilun yhdeksän kilometrin viitoserikoiskokeella pohjat 2,2 sekunnin erolla Teemu Varjoon. Kolmas oli Tommi Mäkinen, neljäs Roope Suomalainen ja viides Peetu Viljamaa. Latvanen jatkoi samaa tahtia myös viimeisellä kahdeksan kilometrin mittaisella erikoiskokeella ja tällä kertaa hänellä oli eroa 1,3 sekuntia Mäkiseen nähden. Kolmas oli Suomalainen, neljäs Varjo ja viides Räsänen.

Viimeisten pätkien huippuaikojen myötä voitto meni Markus Latvaselle 2,9 sekunnin erolla Jyri Räsäseen nähden. Kolmas oli Teemu Varjo 2,2 sekuntia Räsäsestä, neljäs Jere Paananen 23,1 sekunnin erolla Varjoon nähden ja viides Tommi Mäkinen 8 sekuntia Paanasesta.

Latvaselle tuli voitto junioreiden 1400-luokassa, Varjo oli toinen ja Roope Suomalainen kolmas 40,2 sekuntin erolla. Yleisen 1400-luokassa Jere Paananen oli ainoa maaliintulija, sillä myös Jukka Airaksisen matkanteko päättyi tekniseen vikaan.

Räsänen ansaitsi voiton junioreiden V1600-luokassa, toiseksi tuli Mäkinen ja kolmanneksi Henry Jäppinen 8,8 sekuntia Mäkisestä. Yleisen luokan puolella Rainer Karvonen ajoi maaliin ainoana lähtijänä. Vertailun vuoksi on nostettava esiin, että nuorten luokan viisi nopeinta olisivat kukin voittaneet Rally Trophyn ylivoimaisesti.

Pistelaskun perustuessa luokkien lähtijämäärään suurin pistepotti matkasi Jyri Räsäselle. Toiseksi eniten pisteitä sai Markus Latvanen ja kolmanneksi eniten Tommi Mäkinen. Jyri Räsänen johtaa nyt myös Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjaa sillä V1600-luokka oli suurin lähtijämäärältään koko sarjassa. Latvanen on sarjassa jaetulla kakkossijalla.

Sarja jatkuu helmikuun 16. päivä SM O.K. Auto -rallin merkeissä Kouvolassa.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta www.1400trophy.fi

1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: 1400 Trophy / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli