Ralli 28.10.2018

Latvalan johto suli sunnuntaina – Kalle Rovanperä toistamiseen WRC2-luokan voittoon

Kalle Rovanperä jatkoi voittoputkeaan Kataloniassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Katalonian MM-ralli päättyi ranskalaisen konkarin Sebastien Loebin voitonjuhliin. Suomen Jari-Matti Latvala oli jo lähellä voittoa, mutta sunnuntain erikoiskokeet pudottivat miehen useamman sijan alaspäin tuloslistalla. Kalle Rovanperä jatkoi voittokulkuaan WRC2-luokassa.

Rallin MM-sarjan Espanjan osakilpailu oli lähellä päättyä sinivalkoiseen juhlintaan, kun Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvala johti rallia vielä lauantaipäivän jälkeen. Sunnuntain ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Loeb oli kuitenkin noussut kärkeen 2,6 sekunnin erolla Latvalaan. Latvala kärsi rengasrikosta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, mikä pudotti miehen yhä alemmas tuloslistassa. Lopputuloksissa Latvala oli kahdeksas ja jäi lopulta tallikaverinsa Esapekka Lapin taakse.

Latvalan tallikaveri Lappi oli parhaana suomalaisena viimeisen erikoiskokeen jälkeen seitsemäs. Fordin Teemu Suninen oli yhdestoista.

WRC2-luokassa päästiin kajauttamaan Maamme-laulua maailmalle, kun 18-vuotias Kalle Rovanperä tykitti jo toista kertaa peräkkäin osakilpailun voittoon. Rovanperä otti WRC2-luokan voiton myös edellisessä osakilpailussa Walesissa, ja jatkoi hyvää tahtiaan myös Espanjan kamaralla. Jari Huttunen oli luokan yhdestoista. WRC3-luokan suomalaiskuljettaja Taisko “Tade” Lario oli haastavan viikonlopun jälkeen luokan lopputuloksissa toinen.

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa 15.-18. marraskuuta.

Tulokset, Katalonian MM-ralli

MM-pistetilanne, kuljettajat

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Latvala ja Rovanperä ykkösinä lauantain jälkeen

Kalle Rovanperä nousi WRC2-luokan kärkeen “Tähän mennessä on mennyt hyvin”

Harmittava virhe siirtymällä pilasi Tade Larion kisan

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli