Ralli 27.06.2017

Latvala: “Uskon, että Toyota sopii mainiosti Puolan vauhdikkaille erikoiskokeille”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Puolan osakilpailulla. Keskikesän MM-ralliin lähtee Suomesta peräti viisi kuljettajaa. Toyotan jo tutuksi tullut suomalaiskolmikko Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi saa seurakseen uransa ensimmäistä kertaa WRC-autolla kilpailevan Ford-kuljettaja Teemu Sunisen sekä vastikään rallin SM-sarjan Tulevaisuuden Tähdeksi valitun Emil Lindholmin, joka kilpailee juniorien MM-sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla.

Puolan MM-osakilpailu on rallin MM-sarjassa varsin tuore tuttavuus. Nykymuotoisen MM-sarjan historiassa viikonlopun ralli on järjestyksessään viides Puolassa ajettava kilpailu. Kolmena edellisellä kerralla kisan voittoa on juhlinut Sebastien Ogier. Vuonna 2009 Puolan MM-rallissa juhlittiin sinivalkoisissa tunnelmissa, kun tuolloin Fordilla ajanut Mikko Hirvonen nappasi kisan voiton.

MM-pistetilanne on Puolaan lähdettäessä on erittäin mielenkiintoinen. Fordin ranskalaiskiintotähti Sebastien Ogier johtaa edelleen sarjaa. Hän on napsinut pisteitä kaikista kilpailuista yhteensä 141. Toisena pistetaulukossa Hyundailla ajava belgialaispilotti Thierry Neuville, joka on 18 pistettä Ogieria perässä. Sardinian voittonsa myötä Fordin virolainen Ott Tänak nousi sarjan kolmanneksi pisteen erolla (108 pistettä) ohi Jari-Matti Latvalan (107 pistettä). Juho Hännisellä on 29 pistettä, Esapekka Lapilla 20 ja Teemu Sunisella viisi.

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #10, Toyota Gazoo Racing WRC

– Meillä oli todella hyvä testirupeama Puolaa varten. Testien aikana pääsimme ajamaan myös sadekelissä, ja uskon siitä olevan hyötyä, koska viime vuonna tässä rallissa satoi viimeisenä ajopäivänä. Niin käy usein juuri silloin, kun sää on ensin monta päivää kuuma ja juuri sellaista säätä on ennustettu kisaviikolle. Testeissä edistyimme entisestään iskunvaimennuksen kanssa, ja olin erityisen vaikuttunut siitä, miten tasapainoinen auto on ajettavuudeltaan. Yaris WRC:n kehitystyötä on tehty paljon Suomen nopeilla teillä, joten uskon, että se sopii mainiosti myös Puolan vauhdikkaille erikoiskokeille.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Juho Hänninen. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Juho Hänninen, WRC, Toyota Yaris WRC #11, Toyota Gazoo Racing WRC

– Olin tyytyväinen siihen, miten edistyimme auton kanssa Sardiniassa ja valmistautuminen tähän kisaan on kyetty rakentamaan sen varaan. Olen sitä mieltä, että automme on parempi nopeissa kuin hitaissa soraralleissa. Se antaa paljon itseluottamusta, kun voi keskittyä ajamiseen auton säädöistä huolehtimisen sijaan. Testeissä tein muutoksia jousitukseen ja se osa-alue on sen jälkeen kehittynyt vielä entisestään. Tietä avaavan aura-auton rooli ei Puolassa ole yhtä merkittävä tekijä kuin Sardiniassa, mutta perjantain ajopäivä voi silti olla tärkeässä roolissa.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #12, Toyota Gazoo Racing

– Puolan ennakkotesti oli minulle hyvä askel Sardinian hitailta teiltä todella nopeille ja täysillä ajettaville testiteille. Testi puolsi mielestäni hyvin paikkaansa, vaikka Puolassa onkin odotettavissa hieman pehmeämmät ja irtohiekkaisemmat tiet. Vaikka Sardinian rallista tuli hyvä tulos minulla ei ole erityisiä odotuksia Puolan suhteen. Se on niin nopea ralli, että kuljettajalla pitää olla paljon itseluottamusta, enkä ole varma, onko minulla sitä vielä tarpeeksi. Haluan ajaa ehjän kilpailun ja päästä maaliin ilman ongelmia, jotta oppisin mahdollisimman paljon.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Teemu Suninen Kuva: McKlein

Teemu Suninen, WRC, Ford Fiesta WRC #15, M-Sport World Rally Team

– Tavoitteeni on parantaa ajamistani paljon, ja tämä tulee tietysti olemaan vaikea kisa, kun siirryn WRC2-autosta WRC:n ratin taakse. Kovavauhtisissa ja keskinopeissa mutkissa autojen tehoeron tuntee ja ajotyyliä on vaihdettava. Tiedän urani tässä vaiheessa erittäin hyvin, kuinka R5-luokan autoa ajetaan. Esimerkiksi keskinopea oikea, 50 metriä, keskinopea vasen on nuotti, jonka R5-autolla voi ajaa täysillä, mutta WRC:llä siihen pitää jarruttaa. Nuotit pysyvät samoina, mutta minun on ajettava hiukan eri tavalla. Haluan seurata Esapekan jalanjälkiä ja jossain vaiheessa yrittää voittaa hänet. On hienoa nähdä, että kuljettaja, jonka kanssa taistelimme viime vuonna WRC2-luokassa, tekee nyt erittäin hyvää tulosta WRC-autolla. Meidän suomalaisten nuorten tulevaisuus näyttää hyvältä, mutta meidän kummankin täytyy vielä tehdä paljon töitä.

Lähde: M-Sport World Rally Team

Emil Lindholm on Tulevaisuuden Tähti 2017. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Emil Lindholm, JWRC, Ford Fiesta R2 #80

– Ennakkotunnelmat ovat hyvät ja rauhalliset. Pääsin ajamaan hiukan alle 100 kilometriä testiä ja se on ihan OK-määrä. Päällimmäinen tavoite on ajaa ehjä kisa ja päästä maaliin. Samalla haemme tuntumaan autosta ja haistelemme juniorisarjan tasoa Jyväskylän MM-rallia varten. Yksi pohja-aika olisi mieluisa bonus. Tiet Puolassa ovat varmasti haastavat ensikertalaiselle, kun luvassa on nopeita teitä ja kovavauhtisia nyppyjä peltomaisemissa. Teiden kunto mietityttää, koska ajamme isolla numerolla, toivottavasti isoja kiviä ei kaivaudu paljoa esille.

 

Puolan MM-ralli: Kuka on vauhdikkaan sorasirkuksen tirehtööri tänä vuonna?

MM-rallikauden viidenteen sorakilpailuun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Kaikki aiemmat sorarallit on tänä vuonna voittanut eri kuljettaja. Meksikossa voittoa juhli Citroenin Chris Meeke, joka siirrettiin sivuun tästä kilpailusta ailahtelevan ajovireensä takia. Argentiinan pampaksilla nopein oli Thierry Neuville ja Portugalissa podiumin keskipaikan valloitti Sebastien Ogier.

Kolme viikkoa sitten ajetussa Sardinian rallissa MM-sarja sai uuden voittajan, kun Ott Tänak ajoi kauan himoitsemaansa voittoon. Viime vuonna Tänak oli jo lähellä voittoa Puolassa, mutta unelma mureni miltei ruutulipulla, kun auton tekniikka petti. Olisiko tänä vuonna virolaisen revanssin paikka? Entä mitä tekee Toyota-ässä Jari-Matti Latvala, jolta sorakisan voitto vielä puuttuu uudella autolla? Ottaako Ogier neljännen peräkkäisen Puolan voiton vyölleen?

Puolan MM-rallin keskuspaikka on maan pohjoisosassa sijaitseva Mikolajki. Ralli alkaa torstai-iltana 29. kesäkuuta kaupungissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kilpailussa ajetaan 23 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 326,64 kilometriä. Perjantaina ajetaan neljä erikoiskoetta kahteen kertaan ja illan päätteeksi jälleen Mikolajkin yleisöerikoiskoe. Pituutta torstain pikapyrähdyksellä ja perjantain lenkillä on yhteensä 114.34 kilometriä. Lauantai on kilpailun pisin päivä, silloin ajetaan jälleen neljä erikoiskoetta kahteen kertaan sekä tuttu yleisöerikoiskoe ja EK-kilometrejä kertyy 144,74.

Sunnuntaina luvassa on vielä neljä erikoiskoetta ja kisa huipentuu 18,68-kilometriselle Paprotki 2-Power Stage -erikoiskokeelle, jossa jaetaan lisäpisteitä. Puolan MM-rallissa on nähty historian tuiskeessa vain yksi suomalaisvoittaja, kun Mikko Hirvonen nappasi kisan voiton vuonna 2009. Esapekka Lappi voitti rallin vuonna 2012, jolloin se oli EM-sarjan osakilpailu ja Rauno Aaltonen vuonna 1965, jolloin Puolassa ajettiin niin ikään EM-pisteistä.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä.
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

Erikoiskokeiden määrä: 23
Erikoiskoekilometrejä: 326,64 km
Kilpailun kokonaispituus: 1422,63 km

Liveseuranta ja ajankohtaiset uutiset rallin MM-sarjan kanavista

Ralliradio, reaaliaikaiset tulokset sekä sosiaalisen median ja WRC+ palvelun kautta runsaasti päivittäisiä ekstrasisältöjä – kaiken tämän ja paljon muuta löydät rallin MM-sarjan kanavista.

Wrc.com »
twitter.com »

facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »

MM-rallit Suomen televisiossa Nelonen Prolta ja Ruutu+:sta

Puolan MM-rallin lähetysajat »

MM-rallien kohokohdat maksutta Red Bullin netti-TV:stä

Katso Red Bull TV:n räätälöityjä kisalähetyksiä mobiilin, lap topin tai smart tv:n kautta.

Kauden tulevat lähetykset »

Neste Rallin kanavista ajankohtaista sisältöä läpi MM-kauden

nesterallyfinland.fi »
twitter.com »
facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »
#RallyFinland

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli