Ralli 22.01.2016

Latvala lähestyy kärkeä, myös oheisluokissa meno on kohdillaan

Kuva: Miika Wuorela

Jari-Matti Latvala nousi jo kolmanneksi, kun Monte Carlo saatiin käyntiin toden teolla. Päivän kuuden erikoiskokeen aikana Latvala teki hyvää työtä, ja tikkasi tasaisia erikoiskoeaikoja.

– Kehitystä on tapahtunut viime vuodesta. Silloin olin tässä vaiheessa kisaa jo reilusti enemmän perässä. Koska kyse on Ogierin kotirallista, hän osaa nämä tiet ja haluaa voittaa.

– Pyrin täällä nyt vain ajamaan järkevästi podiumille ja ottamaan varmat pisteet. Tämän rallin jälkeen sitten katsotaan tilannetta uudestaan, Latvala vahvisti.

Latvala on jäänyt kärjestä jo 1.08,1 minuuttia, mutta toisaalta tallikaveri Andreas Mikkelsen vaanii vain 25,7 sekunnin päässä, joten hellittää Latvala ei vielä voi.

Rallin kärjessä tilanne muuttui siten, että Sébastien Ogier otti kärkipaikan haltuunsa. Haastaja Kris Meeke Citroënillaan on kuitenkin yhä iskuetäisyydellä. Eroa miesten välissä on vain 9,5 sekuntia.

Hyvää suomalaispanosta perjantaina täydensivät myös RC2 -luokan sinivalkoiset nimet, Teemu Suninen ja Esapekka Lappi.

Lapilla on jo aiemmilta vuosilta (2013) yksi Monten kokemus takataskussaan, mutta Suniselle kilpailu Merialppien alati vaihtuvissa sääolosuhteissa on ensimmäinen.

Sijoitukset nuorukaisilla on yhä samat, mutta sillä erotuksella, että Lappi on nyt noussut luokkansa yhdeksänneksi, Sunisen pitäessä kymmenettä sijaa.

Ralli jatkuu lauantain pitkällä lenkillä, johon kuuluu mm. EK9/11 ja sen 51,55 kilometriä tiukkaa taivallusta. Ilta päättyy Sisteronin erikoiskokeeseen ja siirtymiseen Monacon maisemiin.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli