Ralli 13.10.2017

Latvala ja Hänninen tähdittämään Peurunkarallia

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Reilun viikon päästä ajettavaan 20. Peurunkaralliin ilmoittautui peräti 169 autokuntaa. Toyotan WRC-miehet Jari-Matti Latvala kartturinaan niin ikään Toyotalla MM-sarjaa ajava Juho Hänninen osallistuvat kilpailuun takavuosilta tutulla, näyttävällä Celicalla. Näiden autourheilun ammattilaisten intohimosta lajia kohtaan kertoo todella paljon se, että harvat vapaat viikonloputkin halutaan käyttää lajin parissa.

Kun Jari-Matilta kysytään osallistumisestaan Peurunkaralliin, vastaukseksi tuli, että hauskaa lähdetään pitämään ja tallikaveri Juhon kanssa harrastelemaan. Latvala on ollut seuraamassa Laukaan kisoja penkalla jo pikkupojasta lähtien ja kävipä mies muun muassa vuonna 2006 voittamassa yleiskilpailun SM-Peurunkarallissa. Silloin alla oli Corolla-mallinen Toyota.

Löytyy lähtölistoilta myös iso liuta muita rallin huippunimiä. Tämän vuoden ison luokan Suomen mestari Teemu Asunmaa lähtee kilpailuun Skoda Fabia R5:lla.  Laukaassa takavuosina ajetun Kattasora-rallisprintin yleiskilpailuvoittaja Tapani Hulkkonen kilpailee Ford Escort WRC:llä.

Rallin SM-sarjassa tänä vuonna hopealle etuvetoisella Hondalla yltänyt Esa Ruotsalainen nähdään nyt nelivetoisen Mitsu EVO 9:n ohjaimissa. Tämän vuoden Nesterallin yhteydessä ajettu nelivetomies-kilpailun voittaja Mika Rampanen on myös mukana Subarulla.

Kilpailu toimii testikisana nuorten luokalle, jotka saavat myös nuotittaa reitin. Vaikka kilpailu muuten onkin kiitettävästi kiinnostanut väkeä, niin tähän kyseiseen luokkaan uskaltautui mukaan ainoastaan 4 kilpailijaa.

Ensimmäinen auto starttaa 5 ek:ta ja 46 ek-kilometriä sisältävälle reitille la 21.10 klo 12 kylpylähotelli Peurungan pihasta.

Reittikarttoja, sjotka sisältävät myös järjestäjän katsojavinkit, jaetaan Laukaan St1-huoltoasemalla kilpailukeskus Peurungassa ja netissä www.lmm.fi kisa-aamuna klo 9 alkaen. Liput erikoiskokeille maksavat 10 € ja alle 12-vuotiaat pääsevät veloituksetta.

Tervetuloa viihtymään Laukaaseen!

Teksti: Jani Lahtinen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli