Ralli 15.01.2018

Latvala ja Hänninen nautiskelevat rallivauhdista Ähtärissä

Jari-Matti Latvala haki sunnuntaina Töysässä tuntumaa Toyota Celicaan talviolosuhteissa. Kuva: Jari Louko

Helmikuun 10. päivä Ähtärin maisemissa ajettavassa Autopirtti-rallissa on jaossa Historic, Aircooled VW sekä BMW Xtreme Rally-luokkien sarjapisteitä. Mukana on myös tasanopeusluokka. Ralli saa mukaan myös viime syksyn Peurunka-rallista tutun ralliparin Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen.

Ähtärin seudulla ei lumesta ole pulaa ja viiden erikoiskokeen reitillä tienpohjatkin näyttävät hyvältä. Alavuden, Ähtärin ja Kuortaneen Urheiluautoilijoiden järjestämässä Autopirtti-rallissa ajetaan erikoiskokeet kertaalleen. Mukana edellä mainittujen luokkien lisäksi on tarjontaa yleiselle ja junioreille. Nuotista tai ilman. Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 30.1. Kauden Historic-avaus Lammilla on kiinnostanut yli 90. Historic-luokkien kilpailijaa. Se on enempi, kuin vuosiin.

Jari-Matti Latvala on tarjonnut jo monesti harvinaista herkkua kansallisille ralleille osallistumalla MM-sarjan lomassa kotimaan ja ulkomaan tapahtumiin. Latvala vieraili joulukuussa Prealpi Master Showssa Italiassa. Nyt Autopirtti-ralli sopii kalenteriin Monte Carlon ja Ruotsin MM-rallien väliin. Latvalan ajokki, Toyota Celica GT Four omaa tehdasauton kilpailuhistorian, joka on Latvala Motorsportin toimesta kunnostettu uuteen loistoon. Auton nykyinen rekisterinumero viittaa myös Carlos Sainzin vuonna 1990 ajamaan K-AM 5803 yksilöön.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli