Ralli 03.03.2016

Latvala aurinkoisin mielin Meksikon valloitukseen

Kuva Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Jari-Matti Latvala uskoo onnensa kääntyvän Meksikossa. Suomalaisässän paras sijoitus rallista on toinen sija kahden vuoden takaa.

Meksikossa ajetaan tällä kertaa 21 erikoiskoetta, mutta pituutta ja haastetta pätkillä on sitäkin enemmän. Myös erikoiskoekilometrejä kertyy liki sata normaalia enemmän, eli 400.

Viimeksi vuoden 2002 Safari-rallissa on päästelty yhtä pitkä matka erikoiskoetta kuin sunnuntain EK 20:llä, Guanajuatossa. Pituutta erikoiskokeella on peräti 80 kilometriä ja ajoaika kipuaa hyvinkin 50 minuuttiin.

Latvalalle haaste on mieluinen. Hiki tulee varmuudella, sillä Meksikossa ilman lämpötila on tavallisesti +30 C tienoilla.

– Siellä on onneksi pitkiä suoria, sellaisia 500-600 metrin osuuksia, joilla voi hetken hengähtää. Olen jakanut erikoiskokeen mielessäni 20 kilometrin osuuksiin, mikä helpottaa omia ajatuksiani paljonkin. Ei koko pätkää voi samalla vauhdilla ajaa, myöntää Latvala.

Lähtöpaikka on Latvalalle suosiollinen, sillä kahdeksantena autona reitillä miehen ei tarvitse välittää irtosorasta. Erikoiskokeet perjantaina ovat varmuudella puhdistettuja, ja hyökkäys kohti kärkipaikkaa voi alkaa.

Samalla aukeaisi myös vielä nollilla ammottava pistetili.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan perjantaiaamuyöstä klo 4.10 Suomen aikaa.

Teksi Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli