Ralli 11.02.2020

Lasse Hirvijärvi starttaa 40-vuotiskauteensa uudella autolla – “Jos vielä kerran”

Lasse Hirvijärvi on ehtinyt kiertämään kunnioitettavan uransa aikana lukuisia kilpailuja. Kuva: Vesa Rauhala

Elettiin vuotta 1980 ja tammikuulla oli kalenterissa Ähtärin Mesikämmen-ralli. Kilpailuun oli ilmoittautunut pari Lasse Hirvijärvi – Terho Toivio Fiat 850 Specialilla. Maaliinkin tultiin, että pätkähti ja sijoitus luokassa oli kymmenes.

– Niin siitä se meikäläisen autourheiluharrastus lähti. Monta kurvia on tullut itse ajettua ja nuottia luettua muille 40 vuoden aikana. Autourheilu on antanut, jos ottanutkin meikäläiselle, Nurmon Haalinmäeltä maailmalle ponnistanut Hirvijärvi aloittaa.

Hirvijärvi on itse ajanut rallia, rallisprinttiä ja rataa sekä tunnetusti toiminut kartanlukijana todella monelle kuljettajalle. Aloittelijalle ja ammattilaisille.

– Olisi ollut erityisen hienoa ja tunteitastakin ajaa ja aloittaa juhlakausi juuri Mesikämmen-rallissa, joka jouduttiin sääolosuhteiden vuoksi perumaan. Olimme sopineet sinne myös aina tärkeitä VIP-vieraita yhteistyökumppaneilta, Hirvijärvi miettii.

Autourheilu CV:ssä on jo varmaan kunnioittavat 500 kilpailua.

– Ihan tarkkaa lukua ei listoilla ole, koska ollaan oltu ulkomailla ja viime vuodet myös Hamun kisoissa. Mutta jos se pian olisi varmasti totta, kun ajetaan Luoman Karin kanssa F-rallisarjaa ja tallissa on myös BMW-rallisarjan auto, seinäjokelainen Hirvijärvi toteaa.

Reilu kuusikymppinen Hirvijärvi ei vielä vauhtia himmaa, sillä tallissa on juuri teipattuna valmiina taistoon BMW 125i Coupe, jolla Epualaiset Hirvijärvi ja Luoma kisaavat tulevana lauantaina F-rallisarjan avauksessa Kangasniemellä numerolla 74.

– Jos vielä kerran, Hirvijärvi velmuilee tuttuun tyyliinsä panostuksesta autourheiluun.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli