jokamiehenluokka 11.08.2017

Lapua valmistautuu tulevaan jokkiksen SM-mittelöön lauantaisella esikilpailulla

Lauantaina jokkisautot täyttävät Ala-Talkkari Areenan. Kuva: Vesa Rauhala

Lapuan Urheiluautoilijat järjestää tulevana lauantaina jokamiehenluokan kilpailun Lapuan Kivimäessä olevalla Ala-Talkkari Areenalla, UA:n omalla radalla. Tapahtuma toimii esikilpailuna ensi vuoden SM-kilpailuille.

Rata-alue on vuosien mittaan muuttunut täysin. Lapuan UA:n puheenjohtaja Jukka Viljanen on tyytyväinen seuran jäsenien sitoutumiseen rata-alueen kehittämisessä.

– Sehän lähti suuresta päätöksestä, että rata asfaltoidaan. Silloin loppui lanaaminen ja kurakisat. Sen jälkeen on määrätietoisesti tehty uutta. Tuomaritorni valmistui pari vuotta sitten. Nyt on varikolla oleva huoltorakennus saunoineen valmis. Töitä riittää jatkossakin, Viljanen toteaa.

– On täällä jäsenet toisenkin tunnin viettäneet. Ilman tälläista innostustahan tälläinen ei olisi mahdollista, Viljanen kiittelee.

Tuleva kilpailu on esikilpailu ensi kesänä ajettavalle SM-kilpailulle.

– Olemme saaneet järjestettäväksi naisten, nuorten ja EVK-luokan SM-kilpailun. Se on kaksipäiväinen tapahtuma ja väkimäärä on erilainen kuin kansallisessa kilpailussa. SM-kilpailun tekeminen on jo hyvässä vauhdissa, Viljanen valaisee. Kilpailuun liittyen suurin muutos on maaliviivan siirtyminen lähtösuoran ylämäkeen.

Lauantain kilpailu alkaa klo 11.00. Rata sijaitsee osoitteessa Hirvijärventie 14 Lapua.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka