Motocross 21.08.2019

Lappeenrannassa motocrossia ja iltaohjelmaa viikonloppuna

Lappeenrannassa kilpaillaan koko viikonloppu. Kuva: Lappeenrannan moottoripyöräilijät ry

Lappeenrannan Muukon moottoriurheilukeskuksessa on täysi tohina käynnissä, kun työkoneet valmistelevat tulevan viikonlopun motocrosskilpailua.

Lappeenrannan Muukossa elokuun 24.-25. päivä järjestettäviin SML MX-Liiga, Suomen Cup ja MX-ATV SM-osakilpailuihin on ilmoittautunut ennakkoon 320 kuljettajaa taistelemaan pisteistä kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun.

Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry ( LrMP) on panostanut tällä kaudella erityisesti lajin tunnettavuuden kasvattamiseksi ja onkin onnistunut siinä tekemällä yhteistyötä Etelä-Saimaan kanssa. Motocross herättää mielenkiintoa, mikä on havaittavissa kahdeksan kertaa kesän aikana järjestetyissä crossikouluissa.

– Crossikouluissa on ollut niin paljon osallistujia, että jouduimme hankkimaan pikaisesti lisää ajokalustoa erityisesti palvelemaan 10-13-vuotiaita harrastukseen tutustujia, kertoo LrMP ry:n motocrossjaoston vetäjä Manu Laine.

– Kilpailuiden osalta tavoitteena on myös tehdä selkeää tapahtuman profiilinnostoa ja samalla tarjota yleisölle mahdollisimman vaivaton pääsy seuraamaan viikonlopun kilpailuita. Tähän löydettiin ratkaisu ja kuljetuksissa kilpailuiden ajan tukevat Toimi Vento, Mäkisen Liikennekoulu ja Mecom, joiden avulla pystyttiin tarjoamaan maksuton linja-autokuljetus koko viikonlopun ajan Sataman ja Muukon välillä.

Harrastuspaikka nuorille

Lappeenrannan Moottoripyöräilijät on nuorten mopoilijoiden ja Lappeenrannan kaupungin kanssa yhdessä miettinyt vaihtoehtoja kesäisin kaupungissa sankoin joukoin kokoontuville mopomiiteille. Ratkaisua on mietitty Muukon moottoriurheilukeskuksen tarjoamien mahdollisuuksien osalta rakentamalla turvalliselle suljetulle alueelle uusi taito- ja stunt-ajon mahdollistava asfalttialue. Näistä mahdollisuuksista toivotaan nuorten tulevan keskustelemaan ja osallistumaan kilpailuiden järjestämiseen koko kilpailuviikonlopun ajan – joten kaikki mopomiittiin osallistuvat ja viikonloppuna mopoilla paikan päälle saapuvat pääsevät maksutta sisään.

Lauantaina kilpailun jälkeen kello 19 käynnistyvät alueella toisenlaiset voimat, kun Savitaipalelainen Kuolimo’s Pirates alkaa soittamaan Muukon After Race Partyssä. Lappeenrannan Moottoripyöräilijät kutsuu kaikki joukolla paikan päälle kuuntelemaan live-musiikkia ja nauttimaan.

LrMP Crossibaari ja kahvila palvelevat koko viikonlopun ajan asiakkaita. Lauantaina viimeinen paluulinja-autokuljetus kaupunkiin lähtee tapahtuma-alueelta kello 21.30, jonka jälkeen varikkoalue hiljenee ja kilpailijoille annetaan mahdollisuus lepoon ennen seuraavan päivän kilpailua.

Lauantaina Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden juniorikuljettajia edustavat:

MX50-luokassa kuusivuotias, numerolla 173 ajava Aapo Tolonen sekä seitsemänvuotias, numerolla 323 ajava Timi Huttunen.
MX65-luokassa numerolla 322 Eetu Huttunen.
MXC/B-luokassa numerolla 241 Veeti Pajari.

Aapo Tolonen ajaa kotiradallaan MX50-luokassa. Kuva: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry.

Sunnuntaina LrMP-naisedustuskuljettajat nähdään MXD Suomen Cup -luokassa:

Tuloksellisesti varmaa kautta numerolla 37 ajanut Iris Penttinen ja numerolla 197 Noora Uro, joka on toipunut edellisen kilpailun rajusta kaatumisesta. Naisten luokan lisäksi kilpaa ajetaan saman päivän aikana myös MXH-, MX125-, MXB- ja ATV SM -luokissa.

Teksti: Maarit Mäkinen ja Manu Laine.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross