Motocross 03.05.2018

Lappeenrannan naiskaksikko Noora Uro ja Iiris Penttinen Porin MX Liigan avaukseen

Noora Uro on yksi MX Liigan Naisten Cupiin osallistuvista kilpailijoista. Kuva: Ismo Karttunen

Motocross Liiga starttaa tulevana viikonloppuna Porissa. Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro #197 ja Iiris Penttinen #37 ovat valmiina koitokseen.

Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro #197 kohtaa Porin Motocross -liigan avauksessa 90 kuljettajaa MXC/B-luokassa. Yyterin pehmeä hiekka tulee olemaan raskas avaus usealle kuljettajalle.

Naisella on kuitenkin edellisen viikonlopun Liivakunn-kilpailusta kokemusta Sakun pehmeästä hiekasta, eikä vauhtikaan tippunut ajon aikana. Talven lihaskuntoharjoittelu on tuottanut haluttua tulosta ja valmennusleirillä on vauhtia saatu lisää.

Uron tavoitteena kilpailuviikonloppuna on olla A-ryhmässä ja sijoittua siellä niin hyvin kuin mahdollista.

– Pojat ajaa kovaa mutta kampoihin pistetään, Uro kiteyttä.

Mukana avauskilpailussa on myös SM-sarjan MXC/A-luokan kuljettajia. Sääntöuudistukset mahdollistavat C/A-luokan kuljettajien osallistumisen MXC/B-luokkaan, joka tuo näin väriä ja vauhtia päivään.

Iiris Penttinen #37 tulee kilpailemaan Suomen Cup MXD -luokassa. Penttinen on uusi kasvo Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden rivistössä ja hän ajaa 250 kuutioista Kawasakia. Muukosta treenaamasta tavoitettu nainen lähtee hyvällä mielellä ja tsempillä kauteen.

Viime vuoden Suomen Cup ja MX-Liiga mestaruuden voittanut Maarit Mäkinen #8 on vielä sivussa kuntoutuksen vuoksi. Talven aikana tehdyt kolme eri leikkausta ovat muuttaneet kauden suunnitelmia, mutta kuntoutuminen edistyy hyvää vauhtia.

MX-Liigassa ajetaan 7 osakilpailua:

5.-6.5. Pori, 9.-10.6. Iisalmi, 7.-8.7. Kuopio, 4.-5.8. Lappeenranta, 11.-12.8. Lievestuore, 1.-2.9. Imatra ja 15.-16.9. Heinola

Teksti: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry, Motocross-jaosto

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross