Motocross 10.06.2018

Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro paransi tulostasoaan – Iiris Penttisellä opettelua kovalla ratapinnalla

Kuva: Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden tiedotus

Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden kuljettajat Noora Uro ja Iiris Penttinen operoivat Mx-liigakilpailussa Iisalmessa lauantaina. Uro paransi kierrosennätystään ja seuratoveri Iiris Penttisellä oli puolestaan totuttautumista kovaan ratapintaan.

Kova savirata osoitti tuloksissa muutoksia Porin pehmeän hiekkaradan jälkeen. MXC/B-luokassa Noora Uro teki loistavaa työtä aamun harjoituksista lähtien. Vuonna 2017 samaisella radalla kellotettiin paras kierrosaika 2.20 keskinopeudella 40km/h ja tänään nähtiin huimaa kehitystä, kun paras kierrosaika oli 2.02 ja keskinopeus 44km/h. MXC/B kuljettajia oli yhteensä 82.

– Aamu lähti hyvin käyntiin ja aika-ajoissa lunastin A-finaalipaikan itselleni. Tästä tyytyväisenä lähdin eriin. Ensimmäisessä erässä ajo vähän tökki, mutta sijoitus silti 27:s. Toisessa erässä ajo kulki sujuvammin ja parin pojan kanssa oli monta kierrosta tiukkaa kisaa. Yhteistuloksissa 29:s. Taas kerran kehittävä kisa ja on hassua huomata, että kun saavuttaa tietyn vauhdin ja kestävyystason, se ei enää riitä vaan on vauhtia saatava lisää. Tästä on hyvä jatkaa vauhdin nousua ja kehitystä, suunnitteli Uro.

Seuraavaksi Noora Uro starttaa SM Motocross MXC/A-luokan Siilinjärven osakilpailuun 30.6-1.7.

Kuva: Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden tiedotus

Iiris Penttisen päivä meni pyörän säätöjen hakemisessa, sekä totuttautumisessa kovaan pintaan.

– Aamun harjoituksissa oli tutustuttava kovaan radan pintaan, kun pääsääntöisesti tulee pehmeällä ajettua. Pyörää säädettiin vielä aamun harjoituksissa, jonka vuoksi en saanut ajettua yhtään nopeaa kierrosta. Lähdin ensimmäiseen erään luottavaisin mielin paikalta 15. Molemmat erät menivät ajollisesti hyvin, kehitystä kovalla radalla ajamiseen tuli kierros kierroksella. Päivän totaalissa 13:s.

Seuraava MXD-luokan kilpailu ajetaan Kuopiossa 7. heinäkuuta.

Tulokset 9.6.2018 Iisalmi

MX65

1.Aaro Menna
2.Eelis Viemerö
3.Simo Koskinen

MXC/A-MXC/B
1.Kasimir Hindersson
2.Saku Mansikkamäki
3.Ville Schadewitz
34.Noora Uro LrMP

MXD
1.Hanna Mertsalmi
2.Vilma Jarkkola
3.Kadri Ehamäe
13.Iris Penttinen LrMP

Teksti: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry / Motocross jaosto

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross