Rata-ajo 09.04.2019

Lappalaisen ja uuden suomalaistallin FIA F3 EM-kausi käyntiin Ranskasta

Konsta Lappalainen on uuden, mielenkiintoisen haasteen edessä. Kuva Marko Mäkinen.

Formuloiden hallitseva NEZ F4-luokan mestari Konsta Lappalainen, 17, ja suomalainen KIC Motorsport ovat valmiina formuloiden F3 Regional-luokan Euroopan mestaruussarjan avaukseen.

Kansainvälisen Autoliiton FIA:n uusi eurooppalainen formulasarja käynnistyy lauantaina Paul Ricardin moottoriradalta Ranskassa. Avausviikonlopun ohjelmassa on kolme kilpailustarttia, joihin suomalaistalli on talven testeissä valmistautunut huolellisesti.

Kauden avausviikonloppuun Lappalainen starttaa Vallelungan, Monzan, Mugellon, Paul Ricardin ja Barcelonan moottoriradoilla ajettujen testien jälkeen luottavaisena.

– Uusi auto vaikuttaa ihan hyvältä. Radoilla, joille olemme testanneet, olemme päässeet säätämään autoa hyvin ja poistuneet jokaisen testin jälkeen saavutettuihin tuloksiin tyytyväisinä. Pieniä uudelle autolle tyypillisiä teknisiä ongelmia on ollut, mutta ei mitään vakavampaa, Lappalainen kertoo.

KIC Motorsportin ja Lappalaisen vauhti kilpailusimulaatioissa on testeissä ollut koko ajan hyvällä tasolla. Sarjassa ajetaan samoilla Pirellin renkailla, joilla kilpaillaan myös F3- ja F2- luokissa. Näin sarjassa ajavat kuljettajat saavat arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

– Pirellin rengas ei kestä kisapituuksissa jatkuvaa hyökkäämistä. Aika moni tiimi on säätänyt autonsa yhdelle kierrokselle, itse olemme keskittyneet säätämisessä kisapituuksiin, joissa olemmekin onnistuneet hyvin ja olemme olleet nopeita. Tiedämme, miten saamme renkaat kestämään maaliin asti.

FIA F3 Regional EM-kauden avauksessa F3-luokassa debytoiva nuori suomalaiskuljettaja sekä suomalaistiimi lähtevät avauspisteiden metsästykseen luottavaisina.

– Ajoimme talvella Paul Ricardilla onnistuneet testit, joten se on meille hyvä paikka aloittaa. Vaikka olemme uusi tiimi ja emme ole aiemmin F3-tasolla kilpailleet, niin lähtökohtaisesti tavoitteemme on ajaa avausviikonloppuna heti kuuden nopeimman joukkoon. Jos kaikki menee nappiin, ei se palkintopallisijakaan poissuljettu ole. Silloin olemme ainakin erittäin tyytyväisiä. Meillä on tiimissä hyvä fiilis ja uskomme menestykseen.

FIA F3 Regional -sarjan autot päästetään Paul Ricardin moottoriradalla tositoimiin tulevana perjantaina. Ohjelmassa on kaksi 40 minuutin mittaista vapaata harjoitusta ja illalla kaksi aika-ajoa. Ensimmäisen aika-ajon perusteella ratkaistaan lähtöruudukot lauantaina klo 11:50 Suomen aikaa käynnistyvään ensimmäiseen starttiin ja toisen aika-ajon nopein aika määrittelee lähtöruudukon lauantaina klo 15:55 käynnistyvään toiseen starttiin. Toisen aika-ajon toiseksi nopeimmat kierrosajat määräävät taas sunnuntaina klo 10:50 ajettavan kolmannen kisastartin lähtöruudukon.

F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

KIC Motorsport 2019:

KIC Motorsportin kuljettajat FIA F3 Regional EM-sarjassa ovat Pohjois-Euroopan NEZ F4 -sarjan hallitseva mestari Konsta Lappalainen, 17, ja samassa sarjassa viime vuonna kolmanneksi sijoittunut Ruotsin Isac Blomqvist, 18.

Konsta Lappalainen (FIN)

Syntymäaika: 11.08.2001
Saavutuksia: Pohjois-Euroopan NEZ F4-sarjan mestari 2018: kymmenen voittoa ja 20 palkintopallisijaa.

Isac Blomqvist (SWE)

Syntymäaika: 10.02.2001
Saavutuksia: Pohjois-Euroopan NEZ F4 -sarjan kolmas 2018: kolme voittoa ja yhdeksän palkintopallisijaa. Espanjan F4-sarja (2018): kolme kilpailua, kolme palkintopallisijaa.

FIA F3 Regional lyhyesti:

FIA F3 Regional on formuloiden yksityyppiluokka, johon F3-auton rungon valmistaa ranskalainen Tatuus ja moottorit toimittaa Alfa Romeo. Sarjassa ajetaan Pirellin renkailla, joilla kilpaillaan myös F3- ja F2- luokissa.

Tatuus on rakentanut sarjaa varten täysin uuden auton, joka halo-kaarineen on nykyisten turvallisuusvaatimusten mukainen. F3 Regional -autoa vauhdittaa Alfa Romeon 1,75-litrainen, nelisylinterinen turbomoottori, jonka huipputeho on 270 hevosvoimaa.

Sarjan kilpailukalenteri pitää sisällään kahdeksan viikonloppua ja 24 starttia. Kaikki osakilpailut ajetaan Keski- ja Etelä-Euroopan moottoriradoilla.

Sarjan voittajalle on luvassa F1-superlisenssiä varten peräti 25 pistettä, joka on sama määrä kuin viime kaudella GP3-sarjan voittaneelle kuljettajalle. F1-auton ajamiseen vaadittava FIA:n Superlisenssi voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle kuljettajalle, joka on kolmen perättäisen kauden aikana kerännyt yhteensä 40 menestyspistettä.

www.kicmotorsport.com

www.f3regional.com

Teksti:  KIC-Motorsport -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo