Rata-ajo 07.07.2019

Lappalainen kahdesti EM-pisteille Unkarissa

Konsta Lappalainen kohensi vauhtiaan kilpailun edetessä. Kuva: ACI Sport

Suomalaisen KIC Motorsportin Konsta Lappalainen, 17, ajoi kahdesti EM-pisteille formuloiden F3 Regional-luokan Euroopan mestaruussarjan osakilpailuissa Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa.

F3-luokan suomalaisen tulokastiimin suorituskyky oli jälleen kerran kohentunut edellisistä osakilpailuista. Lappalainen ajoi kahdesti EM-pisteille ja hänen tallikaverinsa Ruotsin Isac Blomqvist kolme kertaa, sijoittuen sijoille 9-8-8. Viikonlopun kolmas osakilpailu päättyi suomalaiskuljettajan osalta moottoriongelmiin.

– Ihan hyvä viikonloppu meiltä. Aika-ajo ei ihan osunut nappiin. Varsinkin toisessa aika-ajossa jäimme ruutuun 11. Ensimmäisessäkin aika-ajossa paikkamme olisi ollut ruudussa 8 tai 9, mutta järjestäjän virheen vuoksi jouduin starttaamaan ensimmäiseen kilpailuun ruudusta 11.

Lappalainen sanoo, että kyseiseltä lähtöpaikalta kisat ovat haastavia, koska Hungaroringin radalla on tunnetusti vaikea ohittaa.

– Ekassa startissa en onnistunut lähdössä ja putosin yhden sijan. Kisan kestäessä sain noustua kaksi sijaa kymmenenneksi ja viimeiselle pistesijalle. Ekassa startissa meillä ei vain vauhti riittänyt.

– Toisessa kisassa vauhtimme oli parempaa. Ensimmäiset kymmenen minuuttia pysyin hyvin letkan mukana, kun kisan keskivaiheella vauhtimme hieman putosi, mutta taas lopussa olimme nopeita. Nousin kaksi sijaa yhdeksänneksi, vaikka kisa oli lähinnä jonossa ajelua. Jäimme lähdön nopeimmalle yhdeksän sekunnin kymmenystä kierroksella, mutta neljännen sijan vauhti oli meiltä enää parin kymmenyksen päässä.

Hungaroringin kolmas EM-startti päättyi suomalaiskuljettajan kohdalla teknisen vian takia alkuunsa.

– Lähdimme viikonlopun viimeiseen starttiin hakemaan Top 4 vauhtia, mutta kisani päättyi jo toiselle kierrokselle. Moottorista hajosi meistä riippumattomasta syystä jotain ja sitä vielä tutkitaan. Kahdesti pisteille. Ihan OK tulos. Seuraavaksi Itävaltaan ja sitä ennen pitkästä aikaa myös simulaattoriajoa. Yritetään tuoda kakkoslähdön vauhtimme Red Bull Ringin moottoriradalle. Uskon, että sijoituksemme siellä taas paranevat, Lappalainen toteaa.

FIA F3 Regional -sarjan seuraavat EM-osakilpailut ajetaan jo viikon kuluttua Itävallan Red Bull Ringillä. F3 Regional EM-sarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo